Diari Més

Santa Tecla diu adéu amb aigua i foc

El concert dels Pets, els pilars caminant i el Correfoc van ser els protagonistes d'un cap de setmana amenaçat per les pluges

Tarragona va haver d'esperar a ahir a la nit per viure el Correfoc de Santa Tecla, que s'havia de celebrar originalment el dissabte. Un cop arribat el moment, els Diables van portar la llum a la foscor.

Santa Tecla diu adeu amb aigua i focGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes d'enguany han estat marcades per ser les del retorn a la normalitat, però també per les precipitacions. No només van passar per aigua la Diada del divendres, sinó que van obligar a reprogramar alguns dels actes que restaven. Els concerts de Paco Candela i Eva Fernández, el Teclatapa i el Repte Experimenta van ser suspesos.

Lluny d'enfonsar-se, els tarragonins van trobar solucions als problemes. Part dels espectacles que s'havien de celebrar a l'aire lliure, com el Ball de Dames i Vells, van passar a recintes interiors.

Dissabte, les quatre colles de la ciutat van fer arribar el seu pilar caminant des de la plaça de les Cols fins a l'Ajuntament en una Diada de la Mercè que només va comptar amb una ronda de castells abans d'afrontar el repte, per l'amenaça dels ruixats. Totes elles ho van aconseguir per cinquè any consecutiu. La Tarraco Arena Plaça va vibrar a la nit amb el concert dels Pets, que van presentar el seu nou treball, 1963.

Ahir al matí, aprofitant que havia de tornar a la Casa de la Festa, l'Àliga, encara amb ganes de ballar, va fer una cercavila improvisada per la Part Alta. No va perdre l'oportunitat de recrear la seva Baixada. Els més petits van celebrar el final de festes al local de la Colla Jove, però Tarragona no es volia quedar sense Correfoc. Va ser a la nit quan la pólvora va omplir els carrers per acomiadar Santa Tecla amb foc, i no amb aigua.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va ser la més ràpida arribant a l'Ajuntament.

Santa Tecla diu adeu amb aigua i focACN

Els Xiquets del Serrallo van completar el pilar caminant cap al consistori per vint-i-cinquena consecutiva.

Santa Tecla diu adeu amb aigua i focACN

L'Àliga de Tarragona va fer una cercavila improvisada ahir al matí per la Part Alta.

Santa Tecla diu adeu amb aigua i focTwitter

Els Pets van fer vibrar la Tarraco Arena Plaça amb la presentació del seu nou treball, '1963'.

Santa Tecla diu adeu amb aigua i focTwitter

tracking