Diari Més

Successos

El temporal genera pèrdues de 700.000 euros entre el club de tennis i el de vela

El primer haurà de fer noves vuit pistes de tennis i quatre de pàdel, mentre que el segon haurà de reparar una part de la instal·lació que es va esfondrar

Algunes de les pistes del Club de Tenis de Tarragona s'hauran de fer novament.

El temporal genera pèrdues de 700.000 euros entre el club de tenis i el de velaRoger Freixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els efectes del temporal trigaran un temps a desaparèixer totalment a diferents indrets de la ciutat, especialment a instal·lacions com les del Club de Tennis Tarragona o les del Club de Vela Platja Llarga, totes dues a la zona de Llevant. El Club de Tennis calcula que necessitarà mig milió d'euros, aproximadament, per reparar tots els espais malmesos. A causa de les destrosses provocades per la tempesta de divendres, l'entitat es veu obligada a construir de nou vuit de les quinze pistes de tennis i quatre de les catorze de pàdel. Pel que fa al Club de Vela, una vintena de catamarans van quedar malmesos, dels quals deu són irrecuperables. A més, haurà d'invertir 100.000 euros en la recuperació d'una part de les instal·lacions, la qual es va esfondrar per les riuades.

Durant el cap de setmana, el personal del Club de Tennis ha estat treballant en la recuperació de les pistes, la qual avança notablement i continuarà durant els pròxims dies, tant en les pistes com en la resta d'instal·lacions (recepció, vestidors i zona Park, entre altres), on l'aigua va arribar a una alçada de fins als 1,30 metres. Entre les pistes que es poden recuperar i la creació de noves, l'entitat creu que trigarà uns dos mesos a tornar a tenir operatius tots els espais de tennis i pàdel. «La zona Park trigarà un temps més, ja que la planta baixa del gimnàs, per exemple, és de parquet, i està totalment inutilitzable. S'han de fer obres», assenyala el president del club, Luis Salas.

L'entitat esportiva es manté a l'espera de l'asseguradora i de si Llevant és declarada zona catastròfica per conèixer la compensació econòmica que rebrà per tal d'invertir-la en el pressupost de mig milió d'euros que necessitarà per a la recuperació. A més, el club està estudiant solucions per evitar en un futur que, en cas de tempesta, entri tanta aigua al punt on conflueixen diferents riuades. «Estem estudiant diferents possibilitats, una podria ser construir una graderia que, alhora, servís com a mur de contenció per protegir la pista i les instal·lacions», comenta Salas.

De moment, diferents activitats i competicions s'han hagut de cancel·lar. «Anirem decidint sobre la marxa», exposa el president del Club de Tennis. En els pròxims dies, es duran a terme activitats d'escola per tal de consolidar la nova sorra a les pistes. Paral·lelament, segons apunta Salas, el club s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament i amb altres entitats que oferiran els seus equipaments per tal de compensar els espais inhabilitats i que els socis puguin continuar gaudint dels serveis. Pel que fa als mateixos socis, el president manifesta que «han tingut una reacció magnífica i s'han ofert a ajudar. Hem d'agrair la paciència i la confiança». També agraeix la feina dels treballadors en la recuperació de les pistes i les instal·lacions.

D'altra banda, un quilòmetre i mig a l'est de l'equipament per a esports de raqueta, el Club de Vela Platja Llarga també lamenta els desperfectes causats pels aiguats. Una part dels edificis on s'emmagatzemen els surf ski (una mena de caiacs), va esfondrar-se a causa de les riuades. «Altres vegades els temporals també han fet mal, però no tant com ara», explica el president del club, Manuel Pérez, qui calcula que la reconstrucció de les instal·lacions costarà uns 100.000 euros. La zona social, on hi ha una barbacoa, també es va esfondrar. El Club de Vela també espera la resposta de l'asseguradora per reparar els danys.

Pel que fa als danys a embarcacions, Pérez també valora en uns 100.000 euros les pèrdues. «Va entrar una mànega marina que, en un moment, es va emportar les embarcacions. Una la vam trobar a la zona de platja que hi ha a l'alçada del Club de Tennis», relata el president de l'entitat, que custodia una seixantena d'embarcacions de socis. En total, entre vaixells propietat de socis i de l'escola del mateix club, hi ha uns vint fets malbé, dels quals deu són «irrecuperables», segons Pérez. Els altres, necessiten reparar diferents parts, com el timó o el casc.

Durant la nit de divendres a dissabte, diferents socis van ajudar a desallotjar material i preservar embarcacions per tal de pal·liar els efectes del temporal. Ara, el club estudia al detall les conseqüències de la tempesta per saber com actuar.

Altres afectacions

Mentrestant, els serveis de neteja i Ematsa continuen treballant per arreglar totes les vies afectades en zones com, per exemple, Cala Romana. També han realitzat tasques de recuperació a les instal·lacions del camp de tir amb arc de Sant Salvador, que va quedar completament anegat, i de neteja al camí del Llorito. Encara queden alguns vehicles pendents de retirar a causa de la seva ubicació, la qual cosa obliga a disposar de recursos especials i temps. Alhora, es valoren les actuacions pertinents per executar a l'Escola el Miracle, al pati de la qual va caure un mur de contenció del passatge del Sol. Alguns ciutadans van passar per la zona per veure la magnitud del succés. «Ho vam veure per la televisió i hem vingut per curiositat», comentava ahir un veí del barri de la Verge del Carme.

Altres afectacions que va deixar el temporal van ser les del castell de Ferran, on es va enfonsar una part de la muralla, i a la zona de les roques de la platja dels Cossis, on va cedir un mur de contenció d'un habitatge, entre molts altres desperfectes ocasionats arreu de la ciutat durant un dia de Santa Tecla per a l'oblit.

El personal de l'entitat treballa per recuperar totes aquelles pistes on sigui possible.

El temporal genera pèrdues de 700.000 euros entre el club de tenis i el de velaRoger Freixa

Una part de les instal·lacions del Club de Vela es va esfondrar per les riades.

El temporal genera pèrdues de 700.000 euros entre el club de tenis i el de velaRoger Freixa

El temporal va arrossegar un catamarà més d'un quilòmetre per la platja Llarga.

El temporal genera pèrdues de 700.000 euros entre el club de tenis i el de velaRoger Freixa

tracking