Diari Més

L'Àliga de Tarragona fa una cercavila improvisada abans de tornar a la Casa de la Festa

Ha passejat pels carrers de la Part Alta acompanyada de la Xaranga Pujats de To

L'Àliga de Tarragona a la plaça de Dames i Vells.

L'Àliga de Tarragona fa una cercavila improvitzada abans de tornar a la Casa de la FestaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les intenses pluges del dia 23 van obligar a suspendre la Professó de Santa Tecla i l'entrada del braç a la Catedral, un dels moments més especials de la festa. El Seguici Popular de Tarragona es va quedar aquella tarda amb les ganes de sortir pels carrers de la ciutat. Per això, l'Àliga, aprofitant que avui havia de tornar a la Casa de la Festa, ha improvisat una petita cercavila pels carrers de la Part Alta.

L'Àliga ha sortit aquest matí de l'Ajuntament, on estaven guardats des del divendres els diferents elements del Seguici, per tornar a la Casa de la Festa. Abans, però, ha enfilat cap a les escales de la Catedral, on han recreat la seva Baixada del passat dia 21. La Xaranga Pujats de To l'ha acompanyada, per animar la cercavila amb la seva música.

Durant el trajecte, l'Àliga ha fet una visita al Ball de Dames i Vells, que avui es trobava a la plaça que porta el seu nom per fer les darreres representacions d'aquesta Santa Tecla. Com va passar amb la Professó, les actuacions del ball parlat que estaven programades pel divendres a la tarda es van haver de suspendre. Per això, avui han fet dos passis a les 11.30 i a les 12.30 hores.

Aquest acte 'no oficial' ha agafat per sorpresa a aquells que aquest matí es trobaven pels carrers de la Part Alta. De fet, els portants no anaven amb la indumentària groga habitual, sinó que portaven camises hawaianes, i l'Àliga portava un collar de flors. El Seguici i els tarragonins encara tenen ganes de festa i aquesta cercavila improvisada, que per desgràcia no tothom ha pogut gaudir, n'és una bona mostra.

tracking