Diari Més

Meteorologia

La pluja col·lapsa Tarragona

El Cecat avisa d'episodis de temps violent al Camp de Tarragona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona no ha pogut acabar amb normalitat la celebració de les festes de Santa Tecla. Ja a la una de migdia les quatrecollasde la ciutat, anunciaven l'ajornament de la celebració de laDiadade Santa Tecla, però al llarg de la tarda a la ciutat s'han viscut episodis de tempesta i fortes pluges que han inundat diverses zones.

s'han donat principalment al Serrallo i Barri del Port, Vall de l'Arrabassada (accés a platja), N340 a la zona d'Icomar i Torreforta, zona baixa de l'avinguda Països Catalans. Per altra banda, s'ha evacuat una zona del Càmping Les Palmeres que s'havia inundat.

Les fortes pluges també han provocat despreniment de murs a Via Augusta, al Camí del Llorito i a Ferran. Un despreniment de calçada ha afectat un pati de l'Escola El Miracle. L'edifici annex a aquesta calçada ha estat desallotjat de forma preventiva a l'espera de ser avaluat pels arquitectes municipals. Les persones han estat reallotjades en domicilis de familiars.

Han quedat completament inundats els ponts delSerralloi també el pont de la via a la vall de laArrabassada. En aquests últim cas l'aigua ha arrossegat diversos vehicles estacionats en els vials que donaven accés al barri i d'accés a la platja.

Les intenses pluges han fet que quedessin completament inundats espais que habitualment no sofrien els efectes de les tempestes, com és el cas de l'avinguda Vidal i Barraquer, en què ha quedat completament negada d'aigua fins a nivells gens habituals.

El Servei Meteorològic de Catalunya està avisant d'episodis de fenòmens extrems de calamarsa de més centímetres en diverses comarques del Camp de Tarragona. També alerta de la possibilitat de ratxes de vent de vint-i-cinc metres per segon, i tornados o mànegues amb probabilitat mitjana en zones de les comarques d'Alt Camp, Baix Camp,BaisPenedès i Tarragonès.

De fet les afectacions per la pluja que ha caigut de manera molt intensa en poca estona i que, a mes, a estat acompanyada de ratxes de vent molt intenses, a afectat a municipis de tot la Costa Daurada, com per exemple Salou, on s'han registrat inundacions al carrer Barcelona, una de les artèries principals del municipi.

També ha sofert els efectes de l'aigua l'hospital de Santa Tecla de Tarragona, durant la tarda s'han viralitzat diversos vídeos on es veu personal del centre accedint en la zona de vestuaris i on l'aigua inundava tot l'espai, fent que fos impossible d'accedir amb normalitat.

Fins les 20.00 hores el112ha atès 618 trucades per 372 incidències derivades de les pluges. La majoria (371) s'han fet des de la ciutat deTarragona, 42 des de Salou, 40 des d'el Catllar, i 40 des de Vila-seca

Inundació del soterrani de Santa Tecla

Arran de l'extraordinari episodi de pluja registrat aquesta tarda de divendres 23 de setembre a Tarragona, la planta soterrània de l'Hospital de Santa Tecla, ha sofert una inundació procedent, principalment, del col·lapse de la xarxa pública de clavegueram de la Rambla Vella i carrers de l'entorn de la ciutat, incapaç d'absorbir la gran quantitat d'aigua caiguda en poc temps al llarg de la tarda. Immediatament, els serveis de manteniment de l'Hospital de Santa Tecla han treballat per intentar evacuar l'aigua acumulada, sent requerida també la intervenció d'equips tècnics i humans dels bombers de la Generalitat. La inundació ha afectat la pràctica totalitat de la planta soterrània de l'hospital, dedicada a magatzems i zones de servei del centre, i parcialment la planta baixa, la que dona accés a l'hospital des del carrer. L'incident no ha tingut afectació en cap servei assistencial de l'hospital ni ha tingut cap afectació a les persones, atès que tant l'àrea de serveis assistencials com les d'hospitalització es troben en plantes superiors. A última hora del vespre la situació a la planta soterrània estava controlada, si bé els equips de manteniment de l'hospital, de neteja i altres professionals de l'hospital treballaran i vigilaran l'estat de la zona afectada mentre duri aquest episodi de pluges que està afectant negativament el conjunt del litoral tarragoní.

Un vehicleque ha quedat atrapat al pont del Serrallo a la zona del club Nàutic.

La pluja col·lapsa Tarragona

Diversos cotxes s'han quedat atrapats en una de les zones d'accés a la platja de l'Arrabassada, a Tarragona, a causa dels forts aiguats d'aquest divendres.

La pluja col·lapsa TarragonaACN

Vehicles inundats i arrossegats per l'aigua al pont de l'Arrabassada.

La pluja col·lapsa Tarragona

Imatge d'aquest divendres a la tarada de l'avinguda Vidal i Barraquer de Tarragona.

La pluja col·lapsa Tarragona

tracking