Diari Més

Veïnal

«Icomar està ple de rates per tot arreu i tenim un gran problema»

Els veïns del barri denuncien que ha incrementat la presència de rosegadors en els últims dies

Imatge d'arxiu de la presència de rates a Tarragona.

«Icomar està ple de rates per tot arreu i tenim un gran problema»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Històricament, el barri d'Icomar ha tingut un problema amb els mosquits. En els darrers dies, però, s'hi ha sumat un nou maldecap: les rates. «Tenim un gran problema amb les rates, molt gran. Corren cap aquí i cap allà, per la plaça. Hi ha cada ratot que semblen gats», denuncia el president de l'associació de veïns, Josep Bernat. El representant de la comunitat comenta que «tothom» se li ha queixat de l'increment del nombre de rosegadors que s'han vist deambulant per la zona en l'última setmana. «Si hi ha algú assegut a la terrassa i veu una rata corrent per la plaça, gràcia no li fa. No agraden a la canalla petita i les mares tenen por perquè una rata sempre és una rata. Bastant tenim amb els mosquits», comenta Bernat.

La problemàtica amb la seva presència ja no recau només en el fet que siguin animals de mal veure, sinó que també són portadors de malalties. A més a més, Bernat destaca la gran mida de les bèsties: «De ratolins no parlem, sinó de ratots grossos», assenyala.

Segons el president de l'AV, l'origen d'aquesta major presència de bestioles és la proximitat de polígons industrials i de la carretera que dirigeix cap al port. Això fa que s'acumulin residus d'aliments al voltant de la via i que, un cop aquests s'acaben, els animals es mobilitzin buscant més menjar. «La realitat és que està ple de rates per tot arreu», lamenta Bernat.

El portaveu veïnal reconeix que Icomar no és l'únic barri de Tarragona que té problemes amb els rosegadors, però apunta que sí que s'ha detectat recentment un notable augment d'animals a l'àrea. En els darrers mesos, també s'ha denunciat la presència de rates en zones com Bonavista o la Rambla Nova.

Més control

Bernat comenta que no ha vist que s'apropin al barri operaris per dur a terme un tractament per a evitar l'aparició de plagues. «Quan es fa fosc, les rates surten d'una manera que és bestial», declara.

Des de l'àrea de control de plagues de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa), s'informa que està previst un tractament de reforç per al control de rosegadors al clavegueram del barri d'Icomar per la pròxima setmana.

tracking