Diari Més

El Seguici Popular omple Tarragona de ball i festa al matí de Santa Tecla

El Seguici ha arribat a una plaça de la Font que estava plena de gom a gom, dels més petits als més grans

Imatge del Seguici Popular del matí de Santa Tecla a la plaça de la Font.

El Seguici Popular omple Tarragona de ball i festa per Santa TeclaDaniel Cabezas Ramírez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Tecla ja ha arribat i Tarragona s'ha omplert de festa i ball amb el primer dels dos Seguicis que aquest divendres se celebraran a la ciutat. Tot i això, Tarragona s'ha aixecat amb el toc de matinades que s'ha realitzat, a les 07.00 hores del matí, pels carrers de la ciutat. Una hora més tard, era l'hora de la Missa a la capella de Santa Tecla per, posteriorment, passar als tocs de prima, prima solemne i pontifical.

A les 9.15 hores, i des de la plaça de la Font, s'ha produït l'Anada a Ofici, el Toc de pontifical, l'Ofici i, més tard, la Tornada d'Ofici, fins que el Seguici ha arribat a una plaça de la Font que estava plena de gom a gom, dels més petits als més grans. Uns gaudien i els altres ploraven per l'arribada dels elements de foc. Això sí, quan la darrera espurna s'ha apagat, els més espantadissos han sortit dels seus amagatalls per a continuar amb un Seguici ple de festa i al que la pluja ha respectat.

A l'escenari de la plaça de la Font han ballat el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d'en Serallonga, l'Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball de Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l'Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians, el Ball de Cossis i el Ball de Titans.

tracking