Diari Més

Neteja

El govern augmentarà les sancions a Tarragona per l'incivisme amb les escombraries

Proposa una ordenança per gestionar el servei de recollida, adaptada al futur contracte de la neteja

Imatge d'arxiu d'un contenidor accessible mitjançant targeta identificativa a Bonavista.

El govern augmentarà les sancions a Tarragona per l'incivisme amb les escombrariesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de l'Ajuntament portarà al ple una nova ordenança per regular el servei de recollida de residus amb la finalitat de disposar d'una normativa municipal específica. L'ordenança contempla augmentar l'import de les sancions als infractors en diferents supòsits, incorporar la regulació de la neteja de platges i definir les característiques de la recollida comercial en funció de la quantitat de residus generats i les principals característiques de la recollida de voluminosos, de poda porta a porta i altres. Fins ara, la majoria d'aspectes relatius a les escombraries quedaven reflectits a l'Ordenança de Convivència ciutadana i Ús dels Espais Públics, que era de difícil aplicació i no contemplava diferents aspectes, com l'obligatorietat de la identificació d'usuaris en els serveis de recollida.

A causa de l'ampliació progressiva dels contenidors tancats arreu de Tarragona, els ciutadans necessitaran la targeta identificativa. Aquest sistema ja es va implantar l'any passat a Bonavista, el Serrallo i Cala Romana, com a prova pilot, per millorar el reciclatge.

Un altre dels punts modificats és el de les sancions, les quals es diferencien entre lleus, greus i molt greus. Ara, les lleus (com no separar els residus correctament) suposen una multa de 100 euros, mentre que amb la nova ordenança l'import variarà entre els 300 i els 1.000 euros. Les greus, ara de 300 euros, suposaran una sanció d'entre 1.001 i 3.000 euros. Les molt greus tindran una multa mínima de 2.001 euros.

A més, pel que fa als comerços, s'incorpora l'obligació de les terrasses a recollir els papers i embolcalls que es dispersin per l'entorn públic de l'espai. També en relació amb els comerços, s'afegeix com a possible sanció la clausura temporal de l'activitat o el local a aquells que facin infraccions molt greus.

Un altre dels aspectes que regula la normativa és la recollida comercial, mitjançant la diferenciació de grans, mitjans i petits generadors de residus. També s'incorpora la regulació de la recollida de residus a les platges, i es dona més importància a l'estiu a causa de l'afluència d'usuaris.

D'altra banda, pel que fa al nou contracte de la neteja, que passarà per comissió informativa i pel plenari la setmana vinent abans de treure'l a licitació, els partits de l'oposició consideren que necessiten més temps per estudiar-lo, ja que van rebre els documents a principis d'aquesta setmana.

«Hi ha tantes pàgines i és tan important que necessitem més temps. Que convoquin la comissió un dijous per a principis de la setmana vinent significa que ja ho tenen tot pactat i no necessiten a l'oposició», critica la portaveu de Ciutadans, Lorena de la Fuente. Al seu torn, la portaveu del PSC, Sandra Ramos, es pregunta si és millor «prorrogar només un mes el contracte actual o que tot surti bé i hi hagi acord entre els grups municipals».

tracking