Diari Més

Política

L'Ajuntament no deixa pujar Jordi Turull al balcó per la diada castellera de Santa Tecla

L'alcaldable de JuntsXCatalunya a Tarragona, Jordi Sendra, ho ha denunciat a les xarxes socials

Imatge de l'actuació limitada realitzada per Santa Tecla l'any 2021 a Tarragona. MARC COLILLA/AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'Ajuntament no deixa pujar Jordi Turull al balcó per la diada castellera de Santa TeclaMarc Colilla/ AJjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldable de JuntsXCatalunya a Tarragona, Jordi Sendra, ha criticat a través de les xarxes socials que el govern de l'Ajuntament nopermeti pujar Jordi Turull al balcó del Palau Municipal per la diada castellera de Santa Tecla.

Sendra assegura que l'argument per denegar l'accés ha estat el poc espai que hi ha arran de les obres que s'estan duent a terme al consistori. «Només es tractava que pogués veure la magnífica imatge de la plaça de la Font plena de colors castellers tarragonins durant cinc minuts», afirma Sendra. Davant la negativa del consistori, l'exconseller acudirà igual a la diada però romandrà a la plaça amb la resta de tarragonins.

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, no ha dubtat en contestar a Jordi Sendra i ha assegurat que «estarem molt contents de rebre a plaça a Jordi Turull. Lamentablement, les condicions de l'Ajuntament de Tarragonanomés ens permeten tenir un balcó i hem hagut de fer un protocol més estricte del que ens agradaria. Allà ens trobem!».

En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que arran de les obres que s'estan duent a terme i de les filtracions que es van produir fa unes setmanes, enguany només estarà disponible el balcó principal. I afegeixen que lavoluntat del consistori ha estat garantir aquesta participació malgrat la mancança de balcons, per això en la diada castellera del dia de Santa Tecla hi haurà 8 veïns al balcó principal, que compta amb un aforament màxim d'una vintena de persones.

Davant aquesta situació, el consistori ha hagut de limitar les invitacions protocol·làries a autoritats, establint un protocol on s'ha convidat les primeres autoritats del país, les del territori i les de la ciutat, les màximes autoritats de les ciutats agermanades presents a Tarragona en motiu dels 700 anys de Santa Tecla, així com garantint l'accés a tots els consellers municipals que hi vulguin assistir. Finalment, expliquen que hanrebut diverses peticions d'assistència als balcons que han hagut de ser declinades cenyint-se al protocol establert.

tracking