Diari Més

«Hem de demanar que Tarragona sigui una ciutat digna i justa per a tothom»

Danae Boronat va recordar durant el Pregó que s'ha de buscar la igualtat en l'esport perquè les nenes tinguin les mateixes oportunitats que els nens

El Pregó es va fer al balcó de l'Ajuntament, com els últims anys.

«Hem de demanar que Tarragona sigui una ciutat digna i justa per a tothom»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Petits, grans i gegants es van donar cita ahir a la tarda, a la plaça de la Font, per viure el Pregó de la periodista Danae Boronat, que va tornar a la seva «estimada casa». La Pregonera va viatjar al passat per repassar com va ser el camí que la va portar fins al que és ara, va reivindicar la figura de la dona dins del món de l'esport i també va aprofitar per fer una crida a tots els tarragonins: «És un dia de festa, però també és una jornada per demanar que Tarragona sigui una ciutat digna i justa per a tothom». Boronat va fer un repàs del què hauria de ser Tarragona, «que no sigui xenòfoba ni deixi al carrer els més necessitats, que vetlli pel benestar de la canalla, faciliti l'accés a l'habitatge als joves i acompanyi la seva gent gran». I va afegir: «Una ciutat que garanteixi els drets dels col·lectius més vulnerables i que lluiti per erradicar qualsevol acte homòfob, racista o masclista».

Un dels moments més aplaudits va ser quan la Pregonera va enumerar diverses millores que cal fer a la ciutat, com incrementar l'oferta cultural, recuperar el cinema al centre, afavorir l'oci nocturn, millorar la neteja urbana, solucionar la inseguretat creixent, més zones d'aparcament gratuïtes o l'increment de zones verdes.

La periodista tarragonina també va aprofitar per demanar igualtat en l'esport, portant l'esperit de totes les esportistes que van evidenciar la potència de la dona en aquest món durant l'acte Entre totes, tot que es va celebrar el passat cap de setmana al Palau d'Esports Catalunya. «S'han d'aprofitar les infraestructures esportives que té Tarragona per reforçar l'esport femení des de la base, per què no convertir la ciutat en referència de l'esport i l'esport femení?», va exposar.

«Escoles, clubs i federacions, treballeu per a un futur millor per les nostres nenes, fa molt de temps que les esportistes demostren que amb inversió i una aposta ferma poden aconseguir-ho tot», va afirmar Boronat. Durant el Pregó, la periodista va estar acompanyada, al balcó de l'Ajuntament, per les esportistes tarragonines Johana Correa, Marta Liria, Gloria Queralt, Patricia Valiente, Sylvia Fontana, Libertad Martínez i Marta Gens. Boronat va voler reconèixer la feina de totes elles: «Us admiro i tant de bo el vostre exemple contribueixi a que hi hagi moltes més noies que no defalleixin per arribar al cim».

De fet, la Pregonera és la inspiració i l'exemple per a moltes joves que es volen convertir en periodistes esportives. «En la meva vida professional, he après que no hem d'esperar que les oportunitats ens arribin, les hem d'anar a buscar», va assegurar Boronat, qui va recordar que el seu primer contacte amb l'esport va ser quan estant a l'acadèmia de ball May va fer d'animadora del Club Bàsquet Tarragona: «Curiosament, no gaire temps després vaig començar a cobrir-ne l'actualitat a la ràdio». La seva història amb el futbol i el Nàstic va començar a l'emissora de Sant Pere i Sant Pau amb 17 anys.

«Estar en aquest balcó em transporta al moment més increïble que he viscut a la meva vida professional: l'ascens a Primera del Nàstic del 2006», va reconèixer emocionada Boronat. Ahir va fer viure un altre moment inoblidable en aquest mateix lloc, però aquest cop per ser la pregonera de la seva ciutat: «Tarragona és un tresor, em sento una privilegiada per l'estima i el respecte que m'heu transmès en aquests dies tan bonics».

Boronat va tancar el Pregó desitjant als tarragonins «bona salut i que us estimin tant com jo m'estimo aquesta ciutat» i amb un imprescindible: «Visca Santa Tecla i visca Tarragona!». El tercer i últim Toc de Pregó, la Tronada i l'Arrencada de Gegants van acabar d'amenitzar la tarda, sent l'inici dels dies més importants de les festes.

Prèvia gastronòmica

«Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins. Què tenim avui per dinar? Espineta amb caragolins!», diu un dels versots més populars del Ball de Dames i Vells. Ahir al migdia, a la plaça del Rei, alguns afortunats van poder degustar aquest plat 100% tarragoní.

A la tarda, en el mateix lloc, es va celebrar el Cafè copa, copa i puro per un duro. Un acte que es va a tornar a viure com es feia abans de la pandèmia. Moltes persones es van aplegar a la plaça per gaudir d'una tarda perfecta per combinar el cafè i el Chartreuse amb bona música.

tracking