Diari Més

La vida de la patrona emociona Tarragona

La representació del 'Retaule de Santa Tecla' va cloure un dia en què també van tenir lloc el Correfoc Petit i la degustació del pastís del Braç

La jornada va comptar amb alguns dels moments més esperats.

La vida de la patrona emociona TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si les rialles havien estat les grans protagonistes de les celebracions de Santa Tecla fins ara, la jornada d'ahir tenia preparada una bateria d'intenses emocions. Només llevar-se, una tímida brisa matinal ja augurava que aquell anava a ser un dia especial.

Es va gaudir del vermut dels Xiquets de Tarragona, es van descobrir els elements del seguici a Bonavista i, a les 19 hores, els tarragonins van començar a salivar: per fi van poder tornar a degustar el Braç de Santa Tecla a la plaça de la Font.

Unes 2.000 racions es van repartir d'aquest pastís de gairebé 75 metres. A continuació, les espurnes del Correfoc Petit van cremar el sucre i van portar l'infern a la Rambla Nova. L'adrenalina i la por es donaven la mà en aquesta cercavila ígnia que va desfilar fins a l'estàtua dels Despullats.

El concert de Joan Colomo i els assajos oberts de les colles castelleres van ser l'avantsala a l'estrena del documental El viatge de les relíquies de Santa Tecla, al Teatre Tarragona. Els assistents acabaven de descobrir com havia arribat el braç a la capital. Ja estaven preparats per conèixer la història de la patrona de la ciutat.

Emoció a flor de pell és el que es va viure a la Catedral a partir de les 22.30 h. amb la representació del Retaule de Santa Tecla. L'escenificació de la vida, la conversió i el martiri de la icona, a càrrec de l'Esbart de Santa Tecla i amb l'acompanyament musical de la cobla La Principal de la Bisbal, va provocar una muntanya russa de sensacions en un públic expectant.

Després va arribar l'hora d'anar a dormir, si és que els nervis ho permetien. I és que avui, ningú es voldrà perdre el Pregó de Santa Tecla, a les 18.30 h. La periodista Danae Boronat serà l'encarregada de pronunciar el discurs que donarà el tret de sortida de manera oficial a les festes. Els Gegants, l'Àliga, el Lleó i la Mulassa seran alguns dels protagonistes que ompliran els carrers en una nit que s'allargarà fins que surti el sol. O més enllà.

tracking