Diari Més

Laboral

L'APT i els estibadors inicien el diàleg per recuperar la normalitat al Port de Tarragona

El conflicte laboral ha suposat en les últimes setmanes una reducció del moviment de cereals

Imatge d'arxiu del Port de Tarragona.

Les estibadores del Port asseguren que busquen «recursos addicionals» per accelerar les descàrreguesPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha assegurat aquest dimecres que l'autoritat portuària ha sol·licitat l'obertura d'un diàleg per solucionar el conflicte laboral obert per la liberalització de l'estiba, i aquest procés ja s'ha engegat.

Cruset, en declaracions als mitjans a Tamarite de Litera(Osca), on s'ha posat la primera pedra de la Plataforma Intermodal literaTIM, s'ha referit a aquest conflicte laboral que, ha reconegut, ha suposat en les últimes setmanes una reducció del moviment de cereals «a causa de l'actitud dels estibadors».

Però ha assegurat que ja s'ha obert un «espai de diàleg entre les parts» per recuperar la normalitat en aquest port, el primer d'Espanya per a la recepció de cereals i pels molls dels quals entren anualment al país tres dels catorze milions de tones de gra importades anualment.

Però, per donar «tranquil·litat», Cruset ha explicat que s'estan actualitzant les mercaderies emmagatzemades i, al mateix temps, s'ha instat al fet que de forma paral·lela a aquest diàleg es recuperi el ritme al moll.

Ha explicat que les empreses estibadores estan ara implantant mesures per augmentar en al voltant d'un 30 per cent la capacitat d'atenció als vaixells, bàsicament, ha agregat, perquè quan el conflicte es resolgui «caldrà atendre la congestió que s'ha produït aquestes setmanes» i també a la important quantitat de vaixells que arribaran en les properes setmanes per compensar la baixa collita de cereal nacional i francès.

En aquesta tessitura, el Port de Tarragona «ha de ser absolutament clau i capaç de resoldre està situació». «En això estem», ha resolt el seu president.

tracking