Diari Més

«Als barris de Ponent de Tarragona, no es nota que ja siguin les festes de Santa Tecla»

Encara que enguany s'han descentralitzat alguns actes, les associacions de veïns de la perifèria senten que no formen part de les celebracions

Imatge d'arxiu del Ball de Dames i Vells, que enguany se celebrarà a Bonavista.

«Als barris de Ponent de Tarragona, no es nota que ja siguin les festes de Santa Tecla»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona està de celebració. Des del 12 de setembre, la gresca i la xerinola han ocupat els carrers de la ciutat amb els prop de 400 actes que s'han programat en el marc de Santa Tecla. Amb tot, encara queden alguns indrets que no han estat impregnats per l'aroma de les festes.

«Als barris de Ponent, no es nota que ja siguin les festes de Santa Tecla», assevera la presidenta de l'associació de veïns (AV) de Parc Riuclar, Josefa Rodríguez. «Com si fos un dia més», afegeix el representant de la comunitat de la Granja, Francisco Rosillo. Com és tradició, les activitats estrella de les festes s'han concentrat a la Part Alta, deixant la resta d'indrets «una mica tristos», en paraules de Mari Carmen Puig, presidenta de l'AV del Port. «Sabem que és festa major per les banderetes dels autobusos», diu Rodríguez.

La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, assenyala que «el protocol de la seqüència ritual» de les festes «ja dicta els espais històrics on han de transcórrer els principals actes». No obstant això, detalla que, enguany, s'han organitzat «més actes descentralitzats», com és el cas del Ball de Dames i Vells, que per primera vegada sortirà del centre i que es representarà a Bonavista.

Malgrat tot, la presidenta de l'AV del barri, Loli Gutiérrez, considera que això «no és res». «Valga'm Déu que hàgim de demanar que vingui alguna activitat a Bonavista, que, a més, l'ha demanada una altra entitat», lamenta. Gutiérrez critica que no tothom pot apropar-se al centre per gaudir de les festes, motiu pel qual reclama que es reparteixin les activitats per la ciutat.

Un altre dels esdeveniments que han ocorregut a Ponent va ser el macroconcert de Barón Rojo i Viuda Negra a l'Anella Mediterrània. El secretari de l'associació de veïns de Campclar, Marc Colilla, valora que és cert que es fan «poques coses als barris» i considera que se'n podria fer alguna més. «No et demanaré que el seguici me'l facis aquí, però es poden fer altres actes o inventar-ne de nous», comenta.

Josefa Rodríguez també demana que es faci «algun acte als barris» per petit que sigui, per tal de generar ambient de festa, opinió que comparteix Francisco Rosillo. «Ja que fem 14 dies de festes, podrien dedicar una setmana al centre i la resta d'actes repartir-los als barris», declara el president de l'AV de la Granja.

Puig opina que enguany era «una bona oportunitat» per descentralitzar la celebració perquè s'ha allargat durant dues setmanes. «És una festa popular i es podria donar vida a tot arreu. Penso que, a poc a poc, es farà alguna cosa més, perquè vaig veient que es va estenent», conclou.

tracking