Diari Més

Vermuts, tapes, pastissos i dinars tradicionals per assaborir l'essència teclera

La festivitat arriba carregada de cites 'gastro' on tradició i ganes de retrobar-se es donen la mà

El Gremi d'Artesans Pastissers tornarà a preparar el Pastís del Braç, un braç de gitano de 75 metres del qual se'n fan 2.000 racions.
El plat per excel·lència de Santa
Tecla és l'espineta amb caragolins,
un plat on no hi falta
l'espineta, una part de l'especejament
de la tonyina, els caragols,
patata, ceba i tomàquet.
Un vi que maridaria a la perfecció
amb aquest plat intens en
sabors és el vi negre Cossetània
Reserva 2015, elaborat amb la
varietat Cabernet Sauvignon.
De la DO Penedès, aquest vi
no decep. Va rebre una medalla
d'or al Concurs Mundial
de Brussel·les 2021 per la seva
qualitat. És molt aromàtic amb
la presència que aporten unes
excel·lents botes de roure. I si
de postres triem el típic Braç
de Santa Tecla, no pot faltar un
cava com el Castell d'Or Brut
Nature, fresc i amb el carbònic
molt ben integrat que contrastarà
amb el dolç del pastís i ens
permetrà brindar

Vermuts, tapes, pastissos i dinars tradicionals per assaborir l'essència tecleraDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Tecla és emoció. És música, gresca, diversió. Sons, olors, imatges, però també gastronomia. I és que no es pot concebre cap representació cultural tan majúscula com les festes de la patrona tarragonina sense incloure-hi el vessant culinari. Enguany, que les restriccions derivades de la pandèmia han passat a la història, les activitats gastronòmiques han tornat per a gaudir de la festivitat amb tots els sentits.

Teclatapa

La plaça Verdaguer torna a acollir el Teclatapa. El primer cap de setmana es podrà degustar una bona varietat d'entrepans, oferts per diverses associacions tarragonines. A partir del dimecres 21, el Teclatapa s'amplia i des de les 6 de la tarda i fins a les 2 de la matinada oferirà àpats ràpids com hamburgueses, sandvitxos, pizzes i tota mena d'entrepans calents perfectes per a agafar forces i seguir de festa.

El pastís del Braç

La tarda més dolça de les festes torna dos anys després. Aquest dimarts, a partir de les 6 de la tarda, la plaça de la Font s'omplirà de gom a gom per a degustar el pastís del Braç de Santa Tecla. El Gremi d'Artesans Pastissers i la seva escola Esco Tàrraco tornaran a preparar l'enorme braç de gitano d'uns setanta cinc metres de llarg, que conformarà un total d'unes dues mil racions, algunes d'aptes per a celíacs. Una hora abans es podran recollir els tiquets a l'estand de les festes al vestíbul del Teatre Tarragona.

L'espineta amb caragolins

L'indispensable de la Santa Tecla gastronòmica. El plat que no pot faltar protagonitzarà un dinar amb caràcter solidari. Dimecres 21, la plaça del Rei acollirà el dinar d'espineta amb caragolins. El Gremi de Forners, el de Pastissers, la DO Tarragona, Chartreuse i el restaurant El Llagut s'han unit per a crear aquest esdeveniment amb pura essència tarragonina. Es tractarà d'un àpat a base d'un plat d'espineta amb caragolins, postres, pa, aigua i cafè inclosos. La DO Tarragona escollirà el millor vi per a fer el maridatge. I diem que aquest dinar és solidari perquè el tiquet del dinar, de 12 euros, és un donatiu íntegre a la Fundació la Muntanyeta. Els tiquets ja es poden adquirir a la Botiga de la Salut, a la plaça Verdaguer, 1.

Els vermuts

Aquells que vulguin gresca als migdies tenen diverses cites amb els vermuts i els concerts vermuts que s'organitzen al llarg d'aquests dies. Yzaguirre, per exemple, n'organitza dos. Dissabte passat, la pèrgola del Serrallo va ser l'escenari del tradicional vermut Yzaguirre dels musclos. El dijous 22, a la plaça de les Cols, en acabar l'Entrada de Músics, es podrà gaudir del Concert del Vermut Yzaguirre, amb vermut, patates i l'acompanyament musical de la Fanfara de Torredembarra.

tracking