Diari Més

Educació

Una auca ensenya la vida de Santa Tecla als alumnes de les escoles de Tarragona

Dotze vinyetes expliquen, de manera didàctica, la seva condició de dona lluitadora

L'auca l'ha impulsat l'Equip de Suport de Teatre a les Escoles.

Una auca ensenya la vida de Santa Tecla als alumnes de les escoles de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una auca ha portat la història de Santa Tecla aquests dies als alumnes de les escoles de Tarragona. L'Equip de Suport de Teatre a les Escoles (ESTE), adscrit a l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), ha impulsat la creació de l'Auca de Santa Tecla i ha ideat el text de les dotze vinyetes que expliquen la vida de la patrona d'una manera didàctica i adaptada.

A més, es destaca la seva condició de dona lluitadora i s'eviten els aspectes més arcaics. «És un any especial de Festa Major i què podíem fer millor que donar a conèixer la història als escolars en un format lúdic i entretingut», expressa el conseller d'Educació de l'Ajuntament i president de l'IMET, Manel Castaño. La coincidència de les festes de Santa Tecla amb l'inici de curs escolar s'ha aprofitat per repartir l'auca entre tots els centres escolars i cívics de la ciutat. La idea de crear l'auca va sorgir d'una petició del tècnic de Cultura del consistori, Hèctor de la Salud. Posteriorment, Salvador Fa, en qualitat de comissari de Santa Tecla 700, va proposar a l'ESTE la seva col·laboració en els actes previstos per a 2021.

Inicialment, es va demanar una dramatització per poder dur a terme una representació teatral per part dels alumnes en un espai de la ciutat, però, davant de les dificultats provocades per la pandèmia de covid-19, es va optar per crear l'auca, a partir de la qual els docents poden impulsar dramatitzacions per a ser llegides o fer-ne alguna representació.

«Es tracta d'explicar la importància de la celebració d'aquestes festes i, alhora, ensenyar una mica d'història, com era la ciutat, quin significat va tenir per a Tarragona... L'auca té molt valor a nivell educatiu i històric», comenta Castaño. Els textos de l'auca han estat elaborats conjuntament pels monitors del teatre i la filòloga Carme López. D'altra banda, les il·lustracions són obra d'Octavi Torné (Octavius) i la maquetació, de Josep Guillén (Xuspa).

tracking