Diari Més

Inversions

L'Estat aprova el Pla Director d'Infraestructures del Port de Tarragona

La finalitat és assolir un creixement sostenible de les instal·lacions

Imatge del Port de Tarragona.

L'Estat aprova el Pla Director d'Infraestructures del Port de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organisme oficial de Ports de l'Estat va aprovar el passat mes de juny la proposta de Pla Director d'Infraestructures 2015-2035 del Port de Tarragona. El pla proporciona un marc d'actuació per al creixement sostenible de les instal·lacions portuàries i és un instrument que permet planificar el seu desenvolupament i ampliació establint les línies mestres del creixement del Port.

El pla contempla un conjunt d'actuacions concretes, moltes ja en marxa, que permetran l'adaptació a l'evolució de tràfics. Alguns dels projectes són el desenvolupament de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), la qual cosa suposarà la urbanització de 915.000 metres quadrats i la creació de més de 4.200 llocs de treball directes i indirectes.

A més, s'espera un impacte positiu en el tràfic marítim, concretament un increment d'entre 2,7 i 4,6 milions de tones més a l'any. Altres actuacions contemplades pel Pla Director és la creació de la Terminal Guadalajara-Marchamalo, que aquest estiu ha acabat la primera fase d'obres. La plataforma logística permetrà l'expansió cap al centre de la península Ibèrica.

D'altra banda, també es construirà el contradic de Ponent, el qual contribuirà a protegir el Port pel costat sud, desenvolupar noves àrees portuàries i permetrà la implantació de noves empreses i de noves activitats econòmiques. Es tracta d'una actuació que té també un vessant ambiental i turístic, ja que preveu una major protecció de la platja de la Pineda i un ús social del contradic.

tracking