Diari Més

Diada Castellera

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporada

Els Castellers de Vilafranca completen dos castells de gamma extra, el 2 de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles

2 de 8 net de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques vegades passa que en una diada amb quatre colles que porten castells de nou i gamma extra totes surtin contentes de la plaça. La diada de Santa Tecla, el Primer Diumenge, ho va aconseguir. És cert que va quedar algun deure pendent per a més endavant però a principis de temporada poca gent podia imaginar-se que la plaça de la Font tornaria a veure enguany tres castells de gamma extra i set castells de nou, tots descarregats.

Els Castellers de Vilafranca arribaven a Tarragona amb dos objectius: no patir cap caiguda que pugui condicionar la canalla en el tram final de temporada i treballar les manilles de cara al Concurs. D'entrada van descartar provar un castell de nou amb l'agulla, com s'especulava durant la setmana, i van començar la diada amb els dos castells bàsics de nou, que apunten a un pis més de cara al futur immediat: el 3 de 10 ja el van carregar per Sant Fèlix, mentre el 4 de 10 l'estan treballant perquè sigui una carta més amb la que jugar al Concurs. A la tercera ronda van descarregar el seu millor 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada i van tornar a rubricar l'actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Aquesta és la segona millor actuació de la temporada després de la que van fer a la seva festa major.

La Colla Vella tenia els deures clars des del 30 d'agost, quan va carregar a Vilafranca el 2 de 8 sense folre. Per Santa Tecla tocava descarregar-lo, convertint-lo possiblement en el castell de sortida per al Concurs. Primer van optar pel 3 de 9 amb folre que van tornar a descarregar amb solvència i va aportar la confiança necessària per atacar el gran castell a la segona ronda. La bèstia indomable va suposar un treball extraordinari per al tronc i un cop completat va desfermar l'eufòria de la colla. A la tercera ronda, la Vella va buscar l'estrena de la jornada amb el 4 de 9 amb folre i pilar, però ja va pujar molt sacrificat des d'un principi i va acabar fent llenya abans de coronar el quatre. Van tancar la seva actuació amb el 4 de 9 amb folre, descarregat sense massa dificultats i el pilar de 7 amb folre.

El gran repte per a la Jove de Tarragona no estava en els dos castells bàsics de nou, que ja havia descarregat aquesta temporada, sinó en el 5 de 8 que enguany encara no havien intentat. I va poder amb tot. D'entrada el 4 de 9 amb folre que s'està convertint en el seu castell bandera de l'any i que ja han fet cinc vegades. Segurament més treballat que els anteriors però descarregat, igual que el 3 de 9 amb folre que van fer a la segona ronda. Amb aquesta feina que ja havien ensenyat per Sant Magí, El Catllar o l'Arboç tocava fer el pas endavant amb el 5 de 8, que va arribar a la tercera ronda. No el provaven des de l'octubre de 2019 i el van fer sense dificultats. Ara l'objectiu serà intentar la gamma extra en forma de 9 de 8 o 2 de 9 amb folre i manilles.

I qui també va sortir amb eufòria de plaça van ser els Xiquets de Tarragona. Somiaven aquest dia des de feia quatre anys. El castell de nou ja torna a estar al seu currículum. Per començar, un solvent 5 de 8 que han fet quatre vegades aquest 2022. Si l'any 2019 aquest castell se'ls va travessar fent onze intents desmuntats, ara la confiança és absoluta. Un canvi de xip necessari que els portava a intentar el 3 de 9 amb folre a la segona ronda. Els Xiquets de Tarragona van encarar-lo amb convicció i el van descarregar amb relativa facilitat. Una injecció de moral que també els ha de portar a fer un altre pas endavant durant les pròximes actuacions amb el 4 de 9 amb folre. A la tercera ronda optaven pel 2 de 8 amb folre que van poder descarregar després d'un intent desmuntat. Igual que la Jove, els Xiquets es retrobaran novament a la plaça de la Font divendres vinent per a la diada de Santa Tecla, on els acompanyaran les altres dues colles de la ciutat, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporadaGerard Martí

El 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Tarragona.

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporadaGerard Martí

El 3 de 9 amb folre de la Jove.

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporadaGerard Martí

El 3 de 9 amb folre de la Vella de Valls.

Vella, Jove i Xiquets fan les seves millors actuacions de la temporadaGerard Martí

tracking