Diari Més

Tarragona viu la 'Festa Major de Catalunya' amb el Convit del 700

La Cercavila ha finalitzat a la Plaça de la Font, on els elements festius convidats han fet la seva tanda de lluïment

La Cercavila del Convit del 700 ha començat a la Plaça de la Font.

Tarragona viu la 'Festa Major de Catalunya' amb el Convit del 700Redacció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha esdevingut aquesta tarda el centre neuràlgic de la cultura popular dels Països Catalans amb la Cercavila del Convit del 700. Amb motiu de la commemoració del 700 aniversari de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat, la38a Mostra de Folklore Viu d'enguany ha acollit els elements festius més representatius de les festes majors del país, que han actuat en el mateix ordre en què participa el Seguici tarragoní durant les festes de Santa Tecla. Aquest esdeveniment únic i pràcticament irrepetible, ha permès als tarragonins gaudir de la 'Festa Major de Catalunya'.

Han participat en la mostra en representació de les seves festes majors el Ball de Diables de Vilanova, el Drac de Vilafranca, el Bou de Figueres, la Pàjara de Terrassa, la Godra de Caldes de Montbui, el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, l'Àliga de Girona, la Mulassa de Valls, la Cucafera de Montblanc, el Lleó de Barcelona, la Família Robafaves de Mataró, el Ball de Bastons de l'Arboç, el Ball de Pastorets d'Igualada, els Turcs i Cavallets de Sant Feliu de Llobregat, el Ball del Patatuf de Sant Climent de Llobregat, el Ball de Cercolets de Torredembarra, el Ball de Gitanes del Vendrell, el Ball de Valencians de Lleida, el Ball de Rims de Reus, la Dansa de la Moma de Carcaixent i la Moixiganga de Sitges.

Aquesta mostra de folklore ha sigut un homenatge als seguicis populars dels Països Catalans i, en especial, al de Tarragona, del qual cada grup ha convidat el seu homòleg més representatiu. L'acte, patrocinat pel Port de Tarragona, ha comptat amb autoritats de les localitats participants així com amb representants de totes les entitats convidades que, just abans d'iniciar-se el Convit, a les 18.45 h., s'han realitzat una fotografia en record d'aquesta ocasió excepcional a la porta del Palau Municipal.

La Cercavila s'ha iniciat a les 19 hores a la Plaça de la Font, on els elements festius han fet el seu ball abans de començar el recorregut pels carrers de la Part Alta de Tarragona. Com és habitual per Santa Tecla, la Plaça de les Cols ha sigut un dels grans escenaris de la festa, on el Convit del 700 ha pogut lluir-se sota l'atenta mirada de les persones que estaven assegudes a les escales de la Catedral. També han passat pel Pla de la Seu, on han pogut saludar la relíquia del braç, present a les portes de l'emblemàtic edifici de la ciutat. La Cercavila ha finalitzat a la Plaça de la Font, on el Convit ha fet la seva tanda de lluïment, que ha posat el punt i final al primer dels grans actes que es viuran aquesta Festa Major.

tracking