Diari Més

Festa Major

La Santa Tecla 700, una 'Festa per a tothom'

S'ha presentat la 32a edició d'aquest programa inclusiu que pretén que les persones amb capacitats diverses també puguin gaudir de les festes

La presentació de la 32a edició del programa 'Festa per a tothom' s'ha celebrat al Balcó del Mediterrani.

La Santa Tecla 700, una 'Festa per a tothom'Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona s'ha despertat avui amb un dia gris, però els núvols no han aconseguit apagar l'alegria ni la il·lusió de tots els que aquest matí han assistit a la presentació oficial del 32è programa Festa per a tothom, al Balcó del Mediterrani. Després de dos anys sense poder dur a terme aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Tarragona, enguany es torna a celebrar una nova edició amb l'objectiu que els ciutadans amb capacitats diverses puguin gaudir de les festes de Santa Tecla. Una Festa Major, que a més, aquest 2022 és més especial que mai, ja que també es fa la commemoració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de la patrona a la ciutat.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de lageganta Frida, la primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes, que enguany ha celebrat el seu retorn a la ciutat tot coincidint amb el seu quart aniversari. En aquest dia tan especial, ha estat acompanyada pel gegantó de Sant Rafael, el Gegant Martí de Premià de Mar, els Gegants del Barri del Port de Tarragona, l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, els Grallers Tocaferro i la colla de grallers del Centre d'Educació Especial Sant Rafael. Tots han oferit els seus balls als assistents abans de fer camí cap al Port de Tarragona, on han pogut gaudir d'un dinar i han continuat amb la celebració.

L'alcalde, Pau Ricomà,ha destacat que «Tarragona fa anys que demostra que és una festa inclusiva. És molt important que enguany, com cada any, la visqui tota la ciutadania amb tota la intensitat possible». «Després de dos anys hi havia moltes ganes de tornar a celebrar la Festa per a tothom, tal com s'ha fet sempre», ha reconegut. Ricomà ha estat acompanyat per Ignasi Cañagueral, director de Dow Tarragona, i Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona.

Ambdues entitats han renovat enguany el seu compromís amb aquest programa, al qual ofereixen tot el seu suport a través de la cessió d'espais i delsfungivers: empleats, familiars i amics que, de manera voluntària, ofereixen el seu temps i la seva ajuda per contribuir al correcte funcionament de la iniciativa. «Que la festa sigui inclusiva, marca la diferencia», ha comentat Cañagueral. Per la seva part, Cruset ha fet una crida «a gaudir de manera especial la celebració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia, és una cosa que es viu de manera molt excepcional i tothom ha d'aprofitar-ho i gaudir al màxim». Tant el director de Dow Tarragona com el president del Port, han volgut reconèixer i agrair la feina dels voluntaris, que són«gent que ofereix la seva ajuda de manera desinteressada perquè tots plegats puguem gaudir de la festa».

«Al final, hem decidit participar perquè volem que les persones que tenen més dificultats per gaudir de la festa, puguin accedir a ella», comenten David Molas i Josselyne Sarango, dos dels voluntaris que acompanyaran als participants del programaFesta per a tothomdurant aquests dies de celebració. «Aquesta petita estona que dediquem a fer de voluntaris, per a ells és molt», reconeixen.

Per la seva banda, Elvira Vidal, consellera de Capacitats diverses, ha animat a tots els participants a assistir a tots els actes que vulguin: «Aneu a tot, no us perdeu res». «Teniu zones reservades per vosaltres, amb llocs preferents perquè pugueu gaudir en primera línia», ha conclòs. Els participants delFesta per a tothom, tindran un lloc reservat pels següents actes d'aquesta Santa Tecla: el Cafè, copa i puro per un duro, l'Arrencada dels Gegants del dia 21 després del Pregó, la Diada Castellera i la Cercavila i el castell de focs del dia 23.

tracking