Diari Més

Elements festius de tot Catalunya, a la Cercavila del Convit del 700 d'aquesta tarda

La 38a Mostra de Folklore Viu recrea el Seguici tarragoní amb balls i bèsties vingudes d'arreu

El Lleó de Barcelona és un dels elements convidats.

Elements festius de tot Catalunya, a la Cercavila del Convit del 700 d'aquesta tardaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Catalunya. Aquest és l'eslògan que enguany promociona Santa Tecla arreu del territori català. Més enllà de qüestions relacionades amb la seva difusió, el cert és que la festivitat és una de les més riques del conjunt dels Països Catalans, que ha esdevingut un atractiu per als amants de les grans celebracions i de la cultura popular. Enguany, però, coincidint amb la celebració del 700 aniversari de l'arribada del Braç, fet que és la guspira que ha inspirat el Seguici Popular i tota la seqüència ritual, s'ha volgut convidar el millor de cada casa i convertir Tarragona en l'escenari més gran de cultura popular catalana mai vist. Així doncs, la Mostra de Folklore Viu, que celebra la 38a edició avui a la tarda, es reconverteix excepcionalment en la Cercavila del Convit del 700.

L'acte esdevindrà un homenatge als principals seguicis populars dels Països Catalans a partir d'una selecció d'elements participants d'algunes de les principals festes majors triades pel seu valor i singularitat i pel fet de disposar d'un homòleg en la festa major tarragonina. Així doncs, la Mostra de Folklore tindrà un caràcter inèdit i serà una oportunitat de luxe per a poder veure reunides una vintena d'elements vinguts d'arreu. Cal destacar que sortiran en cercavila i actuaran seguint el mateix ordre que el Seguici tarragoní, cosa que converteix la 38a Mostra de Folklore Viu en un homenatge a la tradició festiva de la ciutat.

En concret, la Mostra comptarà amb la participació del Ball de Diables de Vilanova, el Drac de Vilafranca, el Bou de Figueres, la Pàjara de Terrassa, la Godra de Caldes de Montbui, el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, l'Àliga de Girona, la Mulassa de Valls, la Cucafera de Montblanc, el Lleó de Barcelona, la Família Robafaves de Mataró, el Ball de Bastons de l'Arboç, el Ball de Pastorets d'Igualada, els Turcs i Cavallets de Sant Feliu de Llobregat, el Ball de Patatuf de Sant Climent de Llobregat, el Ball de Cercolets de Torredembarra, el Ball de Gitanes del Vendrell, el Ball de Valencians de Lleida, el Ball de Prims de Reus, la Dansa de Moma de Carcaixent i la Moixiganga de Sitges.

La plantada dels participants serà a les 6 de la tarda i a les 7 començarà la cercavila, que recorrerà la Part Alta. Enguany, de manera excepcional, se sortirà i es finalitzarà a la plaça de la Font, on es farà una tanda de lluïment, que posarà el punt final.

tracking