Diari Més

Castells

Les quatre colles de Tarragona volen més a la triple cita de Santa Tecla

La Vella i els Verds estaran per la diada del Primer Diumenge amb castells de gamma extra

Imatges de la diada de Santa Tecla de 2019, amb el 9 de 8 de la Jove, el 2 de 8f de SPiSP, el 3 de 8 dels Xiquets i el 2 de 7 del Serrallo.

Les quatre colles de Tarragona volen més a la triple cita de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba el tram final de la temporada per a les quatre colles de Tarragona. Unes estiraran més el calendari com els Xiquets, que s'allargaran fins a novembre, les altres el tancaran abans, durant el mes d'octubre, però a totes els agradaria repetir la diada perfecta de Sant Magí amb tots els castells descarregats i a la primera en una actuació àgil i ràpida. No serà fàcil perquè continuen pujant el llistó.

Els Xiquets i la Jove comencen el seu camí tecler aquest diumenge, dia 18, a la plaça de la Font amb la companyia de la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca a la diada del Primer Diumenge. Els ratllats tenen clar l'objectiu: 3 de 9 amb folre. Si es pot fer dues vegades (el 18 i el 23), millor. Per Sant Magí, hi havia qui el demanava, però el seu cap de colla, Alfredo González, va aplicar el seny després d'assolir les dues fites prèvies, el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, que també estan al programa de Santa Tecla. No fan el castell de 9 des de Tots Sants 2018 a Vilafranca del Penedès.

La Jove ha fet un salt de qualitat inimaginable fa sis mesos. Dels dubtes inicials amb els castells de vuit a portar descarregats set castells de 9 entre el 3 i el 4 de 9 amb folre. A banda de repetir aquestes dues estructures, ara tenen un doble objectiu: el 5 de 8 i fer l'assalt a la gamma extra. El seu cap de colla, Jordi Alomà, vol el 2 de 9 amb folre i manilles. No hi ha urgències ni necessitats. Tot apunta que seria per al Concurs o Santa Teresa al Vendrell.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha de jugar entre el compromís de la festa major i la il·lusió de la primera participació de la seva història a la jornada de diumenge del Concurs. El repertori inicial ja està assolit: 2 de 7, 3 de 8, 4 de 8 i pilar de 6. A partir d'aquí tot poden ser notícies extraordinàries. Tenen dibuixats als seus papers el 2 de 8 amb folre, el pilar de 7 amb folre i, fins i tot, el 3 de 8 amb l'agulla.

Finalment, els Xiquets de Serrallo volen mantenir la seva gamma de castells de set i mig, però molt possiblement la seva màxima il·lusió arribarà el dia 24, amb el pilar caminant, perquè ells són els grans dominadors d'aquesta especialitat. En porten 24 de consecutius i volen mantenir la seva hegemonia.

Vella i Verds estaran també presents a les festes de Santa Tecla en la cita d'aquest diumenge i portaran castells de gamma extra. Castells com el 2 de 8 sense folre, el 4 de 9 sense folre, el 5 de 9 amb folre o el pilar de 8 en folre i manilles estan entre els objectius marcats de les dues colles convidades.

tracking