Diari Més

Festa Major

La Cucafera, obligada a demanar col·laboració per poder llençar caramels

Diferents empreses de la ciutat han donat 150 quilos, encara lluny dels 300 que sol tirar en un any normal durant les festes de Santa Tecla

La Cucafera petita va anar ahir a recollir caramels al Nàutic.

La Cucafera, obligada a demanar col·laboració per poder llençar caramelsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els portants de la Cucafera han hagut de demanar la col·laboració de diferents entitats i empreses de la ciutat per poder llençar caramels durant la Santa Tecla d'enguany. «L'Ajuntament paga una quantitat per cobrir material fungible, en el cas de la Cucafera, aigües i caramels» explica Mari Carmen Puig, presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Port, entitat que va recuperar la bèstia al 1991.

El problema, però, és que «el pagament no ens arriba fins novembre o desembre». «Sempre utilitzem els diners que ens donen l'any anterior per pagar el que necessitem, però enguany no ho podem fer perquè durant aquests anys de pandèmia no hem rebut la subvenció», comenta Puig. Per això, s'han vist obligats a demanar ajuda externa. D'entre totes les entitats i empreses que ja han col·laborat, el Port de Tarragona ha sigut qui més ha aportat amb 100 quilos de caramels. El Reial Club Nàutic de Tarragona, Raffa Gelati i Condis també han posat el seu granet de sorra. Fins el moment, han aconseguit reunir uns 150 quilos. «En una Santa Tecla normal, solem llençar, com a mínim, uns 300 quilos de caramels», indica el cap de colla de la Cucafera, Jano González.

«Estem molt agraïts amb tots els que han volgut col·laborar», comenta González, que reconeix que «després de dos anys sense fer res, aquesta Santa Tecla serà molt il·lusionant i volíem poder tirar molts més caramels». Tot i que falta ben poc perquè la Cucafera i la seva rèplica petita surtin pels carrers de la ciutat, esperen que alguna empresa o entitat es vulgui sumar fent una aportació a última hora. «Fins el dia 19, que és quan se celebra la Santa Tecla Petita, hi ha temps», apunta.

tracking