Diari Més

Castells

La Diada Nacional prepara les colles de Tarragona per a l'actuació de Santa Tecla

A Valls, la Joves va fer un 2 de 8 sense folre que genera debat i la Vella, el pilar de 8 amb folre i manilles

El 5 de 8 dels Xiquets de Tarragona.

La Diada Nacional prepara les colles de Tarragona per a l'actuació de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A uns dies de començar les festes de Santa Tecla, les quatre colles de la ciutat de Tarragona tenien clar que calia polir detalls de cara als castells que han d'intentar durant les pròximes diades, i era important també no tenir caigudes. Les dues premisses es van acabar complint en una actuació marcada per la calor.

Els Xiquets de Tarragona van tornar a apostar de sortida pel 5 de 8, una prova clara de la confiança que han recuperat amb aquest castell. A la segona ronda van voler estrenar el 7 de 8, però va mostrar problemes en el tronc des d'un inici i el van acabar desmuntant. El 3 de 8 i el 4 de 8 van servir per completar la seva actuació.

A la Jove li interessa treballar el 2 de 8 amb folre per un possible intent de 2 de 9 amb folre i manilles en aquesta recta final de la temporada i per això va ser la seva gran aposta a l'actuació de la Diada. Va arribar en segona ronda i, tot i que el van haver de treballar especialment a la descarregada, el van completar. El 3 i el 4 de 8 van ser les altres dues estructures que van portar a plaça sense complicacions.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van mostrar una vegada més el seu domini amb castells com el 3 de 8 o el 2 de 7, que actualment són el límit de la colla. Potser es van haver de treballar més del que és habitual però els van tornar a descarregar. A la tercera ronda van fer el 3 de 7 amb l'agulla, una clara mostra de la voluntat de portar-lo amb un pis més al Concurs.

Finalment, els Xiquets del Serrallo havien de confirmar que els canvis de peces no afectaven a les estructures i van complir a la perfecció. És el primer pas per recuperar el bon camí encetat sobretot a la diada de Sant Magí, quan van fer tres castells de gamma alta de set. Per la Diada, els dos castells bàsics de set van anar acompanyats del 4 de 7 amb l'agulla. Ara, tant els Xiquets com la Jove tenen a l'horitzó immediat la diada del Primer Diumenge festes, on les dues colles volen portar castells de nou, que podrien acompanyar del 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre. Castellers de Santa Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo tindran uns dies més per preparar la diada de Santa Tecla, divendres 23. Els primers podrien atacar el pilar de 7 amb folre com a gran novetat, mentre els serrallencs tenen al cap reunir novament tres castells de gamma alta de set en una diada.

A Valls, l'actuació va generar un debat al voltant del 2 de 8 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls. En el moment que l'enxaneta s'encavalcava sobra l'aixecador el castell es va trencar i quedava el dubte si s'havia carregat o no. La colla el va donar per bo mostrant un vídeo com a prova, mentre altres opinions afirmen que no es va completar l'acció de l'enxaneta per considerar- lo carregat segons les normes del Concurs. Com no existeix una normativa en les diades castelleres, el debat continua obert. Per a la Joves aquest castell tancava la diada, que havia començat amb el sisè 3 de 9 amb folre que descarreguen aquesta temporada i el 5 de 8, que s'ha convertit en el seu castell emblema de l'any.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls havia deixat entreveure que el seu intent de gamma extra arribaria per culminar l'actuació. Així doncs, d'entrada va descarregar un altre 3 de 9 amb folre (ja en porten deu) per atacar a la segona ronda un dels castells que més maldecaps els ha generat enguany, el 4 de 8 amb el pilar. Una vegada més el van fer a la segona després d'un intent desmuntat. A la tercera ronda van completar el 4 de 9 amb folre, el cinquè que fan aquesta temporada. Amb els tres castells fets, a la ronda de pilars, la Vella va apostar pel pilar de 8 amb folre i manilles, el primer que intentaven enguany i que van descarregar després d'un bon treball dels pilaners, però també de la resta d'integrants de l'estructura. Abans del Concurs, els rosats només tindran una actuació més. Serà diumenge vinent a Tarragona en el Primer Diumenge de Festes on podrien tornar a intentar el 2 de 8 sense folre que van carregar per Sant Fèlix. De la seva banda, la Joves actuarà la setmana vinent a Altafulla en motiu de la festa major petita i el diumenge 25 estarà a Barcelona a la diada de La Mercè de colles convidades, amb els Minyons de Terrassa i els amfitrions, els Castellers de Barcelona.

Del cap de setmana, també cal destacar l'actuació d'Hostalets de Pierola, on els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3 de 9 amb folre, el 2 de 8 amb folre i un 4 de 8, prova d'un possible 4 de 9 sense folre en el futur. Els Moixiganguers d'Igualada van repetir el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, que ja havien fet per la seva festa major. Els Minyons de Terrassa van fer el 5 de 8 com a millor castell en l'actuació de la Diada al Born de Barcelona.

El 2 de 8 amb folre de la Colla Jove.

La Diada Nacional prepara les colles de Tarragona per a l'actuació de Santa TeclaGerard Martí

El 3 de 8 dels castellers de Sant Pere i Sant Pau.

La Diada Nacional prepara les colles de Tarragona per a l'actuació de Santa TeclaGerard Martí

El 4 de 7 amb agulla dels Xiquets del Serrallo

La Diada Nacional prepara les colles de Tarragona per a l'actuació de Santa TeclaGerard Martí

tracking