Diari Més

Societat

Unes 30.000 persones participen en les activitats d'estiu del Port de Tarragona

Les 'Havaneres del Port' han celebrat la 30a edició amb gairebé 3.000 assistents

Imatge del concert de Marina Rossell.

Unes 30.000 persones participen en les activitats d'estiu del Port de TarragonaPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha programat per aquest estiu una sèrie d'activitats variades per a tots els gustos, per on han passat 30.000 persones. La segona edició de Racons de Mar,el mes de juny, va estrenar les activitats d'estiu amb l'actuació de Marina Rossell.

El Teatre, l'Arxiu del Port, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo i els espais expositius del Moll de Costa han estat els escenaris d'una programació estiuenca pensada per a tots els públics, la qual ha tingut molt bona acollida.

La nova museografia del Museu juntament amb les activitats programades els mesos de juny, juliol i agost han donat l'oportunitat de conèixer l'espai a més de 4.000 persones durant l'estiu. Entre les activitats que s'han dut a terme hi ha: Vespres al Museu, concerts, la IX Nit literària al far de la Banya, visites grupals i un extraordinari augment de les visites individuals.

Havaneres a la pèrgola

Durant el mes de juliol s'ha celebrat la 30a edició del festival Havaneres del Port i unrecorregut amb la barca de la golondrina per on han passat gairebé 3.000 persones.

El grup Els Cremats va ser l'encarregat de cloure el festival d'havaneres, amb un cartell musical ple de qualitat. El certamen va omplir, de gom a gom, la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol amb els grups Xató, Sons de Mar, Les Anxovetes, Neus Mar i Els Cremats. Els grups que van actuar en el festival van omplir l'aforament màxim cada sessió que era de 500 persones.

Enguany en el 30è aniversari de la primera edició de les Havaneres del Port, el Port de Tarragona va introduir una novetat Coneix l'havanera des del mar, una activitat per apropar l'origen i la història de les havaneres des del mar amb un passeig amb golondrina.

Cinema a la fresca

Durant tots els dijous d'agost, a la pergola del Serrallo es van projectarquatre pel·lícules en llengua catalana per a tots els públics. Els films projectats van serMascotes 2 de Chris Renaud, Space Jam 2: Noves llegendes,Els Croods: una nova era iLa invenció d'Hugde Martin Scorsese. L'activitat va tenir una gran acollida amb uns 1.200 assistents en total.

Racons de Mar

El Teatret del Serrallo va tornar a impulsar en una segona edició Racons de Marperon van passarMarina Rossell, Cesk Freixas,Sara Roy, Marta Knight, Donallop, Xiula i laJove Cia. Sagardoy Bravo.Artistes reconeguts i joves promeses van aplegar més de 2.000 persones.

Un cicle melòdic en espais portuaris es va celebrar els dies 17, 18 i 19 de juny. Els set concerts es van dur a terme en espais emblemàtics recinte portuari: el far de la Banya, l'Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l'amfiteatre de la Marina Port Tarraco.

La valoració de la temporada d'estiu des del Teatret és molt positiva, ja que s'han recuperat les xifres anteriors a la pandèmia amb un creixement exponencial de l'activitat. S'han acollit tota mena d'activitats tant de caràcter públic com privat emplenant tot l'aforament: Leaders Summit, Aspercamp, Cicle de poesia, Premis Petxina, Jornades DOTgn, representacions teatrals i musicals, accions formatives i rodatges.

tracking