Diari Més

Equipaments

Malestar per la degradació dels estadis de Campclar i la Floresta

Tots dos equipaments, de titularitat municipal, reclamen una intervenció de millora de l'Ajuntament

Els vestidors de l'estadi de Campclar han estat seriosament vandalitzats.

Malestar per la degradació dels estadis de Campclar i la FlorestaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant l'estadi municipal dels barris de Campclar i com el de la Floresta es troben en un estat de degradació que causa malestar als veïns de la zona i als clubs que duen a terme les seves competicions en aquests llocs. En tots dos casos, presenten avaries i defectes de manteniment per les quals acusen l'Ajuntament de no haver-hi parat compte i no haver-les arranjat a temps. Mentre els de la Floresta esperen que el consistori es posi a treballar aviat, a Campclar es faran reunions entre tots els clubs usuaris de les instal·lacions municipals per determinar quines accions cal seguir. En cap dels dos casos, però, es poden disputar les competicions amb normalitat, ja sigui per motius de seguretat o per l'estat dels llocs, i afirmen necessitar accions urgents de part de les autoritats municipals. Sobretot ara, que s'aproxima el nou curs i la represa de les competicions, essent els menors i joves els que més participen en aquests clubs.

A Campclar es queixen de l'estat de les graderies, molts dels seients de les quals han estat arrencats dels seus suports, i l'estat en general dels vestidors i els despatxos d'administració, completament vandalizats. Diversos desconeguts han avariat els panys de les portes i han arrencat de les parets els bancs que utilitzaven els jugadors per canviar-se i posar-se l'equipament esportiu, de manera que aquesta zona de l'estadi ha quedat gairebé inservible. Molta gent que va a jugar es canvia fora de les instal·lacions, i els àrbitres que jutgen els partits ho fan en una petita instal·lació especialment tancada que és on es desen les pilotes. Aquesta situació ha provocat una caiguda en picat de l'interès pel futbol, més greu encara perquè en aquest camp hi juguen tres clubs: el Fubol Club Tàrraco, el Sant Pau i l'Atlètic Campclar.

Fermín Naharro, membre de la junta d'aquest darrer, explica que «és molt difícil fer futbol base tal com estan les instal·lacions. Quins pares voldrien dur aquí als seus fills?

La junta ha pres possessió ara fa dos mesos, i s'ha fixat com a objectiu tornar a aixecar l'estadi. Per a fer-ho, miraran de reunir-se amb els altres dos clubs per anar després a l'Ajuntament amb una posició conjunta, ja que creuen que és el consistori qui ha d'encapçalar la recuperació «per millorar la imatge del barri». Naharro atribueix la situació a la manca de manteniment, explicant que «va començar un any abans de la pandèmia, i després no es va fer res. Jo i molts amics de la junta vam començar jugar aquí de petits, i ara cal que ho aixequem entre tots».

Fuita d'aigua

El cas de l'estadi de la Floresta també està relacionat amb el manteniment. Segons el president del Club Deportivo La Floresta, Pablo Pedro González, el mes de gener l'Ajuntament els va informar que eren el club que més aigua gastava de Tarragona, cosa que ells van negar. La situació es va quedar així fins el maig, quan es va inundar el camp. Aleshores es va poder comprovar que el motiu de la despesa era una fuita d'aigua a la xarxa de rec. Ara, per poder jugar, han de tallar el subministrament per a que el camp s'assequi, i restablir-lo després perquè la gespa pugui mantenir-se. Amb els vestidors va passar una cosa similar que a Campclar, i algú els va vandalitzar.

Tot i això, Pablo Pedro González explica que es va anar a queixar a l'Ajuntament, i que com a conseqüència de les seves gestions fa temps una empresa va venir a mirar-se la situació de la conducció d'aigües, mentre una altra va veure en quin estat estaven els vestidors, amb l'objectiu de fer un pressupost per a les obres de reparació. Tot i això, encara no s'ha emprès cap activitat municipal i es troben amb el mateix problema que a Campclar: amb les competicions a punt de començar, persisteixen els mateixos problemes que la temporada passada.

Aquestes entitats, que es dediquen a l'esport base, critiquen la poca atenció municipal als seus problemes i el risc per a esportistes i espectadors.

Malestar per la degradació dels estadis de Campclar i la FlorestaCedida

tracking