Diari Més

Parcs i jardins

Tarragona suma vint plantades col·laboratives i planifica cinc més

L'Ajuntament guarneix l'espai públic amb plantes i flors mitjançant la participació de la ciutadania

Imatge de la plantada col·laborativa a la plaça d'Abat Oliva de Sant Salvador l'11 de juny.

Tarragona suma vint plantades col·laboratives i planifica cinc mésCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona suma vint plantades col·laboratives en menys d'un any. La conselleria de Parcs i Jardins, que ja en té planificades unes altres cinc, pretén embellir l'espai públic amb verd urbà amb l'ajuda de la ciutadania. En les plantades col·laboratives, que s'han dut a terme a diferents barris i espais de la ciutat, el consistori aporta les plantes, la terra i les eines necessàries per poder fer una plantació adequada i diferents veïns, entitats o col·lectius col·laboren realitzant la plantació. «Aquesta iniciativa suposa un canvi de paradigma. A banda d'embellir la ciutat, serveix per fer pedagogia, ja que els ciutadans participen i es converteixen en cuidadors i responsables dels espais públics», assenyala la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal. Les vint plantades col·laboratives s'han fet a diferents barris, com Torreforta, Icomar, Sant Salvador o Parc Riuclar, al centre de la ciutat i, fins i tot, a l'entorn del Pont del Diable i al Loreto.

Cinc de les actuacions, amb la col·laboració dels infants, han estat a centres educatius: al Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança, a l'Escola Sant Salvador, a l'Escola Pau Delclòs, a l'Escola Pax i a l'Escola Saavedra. «Intentem fer les plantades a llocs de pas per als nens», comenta Vidal.

«Els nens aprenen i recorden el nom de les plantes. Moltes vegades, quan surt la flor, ens envien la foto», afegeix. Dues de les cinc futures plantades col·laboratives previstes seran a l'Escola Cèsar August i al centre d'acollida de menors Mare de Déu de la Mercè. Les tres restants seran al Serrallo, Mas d'en Pastor i Sant Pere i Sant Pau.

Les espècies que es planten acostumen a ser autòctones i exigeixen poca aigua, tal com explica la consellera de Parcs i Jardins, qui ha participat activament en les plantades. «És molt gratificant. L'esforç té un retorn immediat», relata.

Aquesta iniciativa i altres impulsades per la conselleria podrien ajudar Tarragona a aconseguir la quarta Flor d'Honor (actualment en té tres i el màxim són cinc) per part del jurat de Viles Florides. Precisament, la gala d'entrega d'enguany serà a Tarragona el 7 d'octubre i hi assistiran més de 300 persones, entre alcaldes i tècnics dels ajuntaments participants, professionals del sector i membres de l'organització.

Tal com apunta Vidal, el foment de «la cultura verda» és un dels objectius de l'equip de govern, que també duu a terme altres iniciatives en aquesta mateixa línia, com el concurs Posem-hi Flors o els Jardins Poètics del Camp de Mart. «Tot el que fem té un relat, no són accions inconnexes», expressa la consellera tarragonina.

tracking