Diari Més

Sostenibilitat

El Port Tarragona renova el 80% de l'enllumenat exterior a les seves instal·lacions

Amb aquest canvi s'ha reduït un 39% en consum energètic

Ja s'han substituït 704 projectors, el que representa un 77,8%.

El Port Tarragona renova el 80% de l'enllumenat exterior a les seves instal·lacionsPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ja ha assolit gairebé un 80% de la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior del recinte portuari. El projecte adjudicat a l'empresa BOSIR, SA a l'agost 2021 consisteix en la substitució de les lluminàries existents tipus VSAP per noves lluminàries tipus LED amb l'objectiu principal d'incrementar l'eficiència de les instal·lacions d'il·luminació i per a la reducció de consums.

L'actuació suposa la substitució d'un total 906 projectors instal·lats en 116 torres d'il·luminació de les 133 torres existents distribuïda pel total de l'espai del domini portuari del Port de Tarragona. Avui dia, 704 projectors ja han estat substituïts, el que representa un 77,8%. Es tracta d'una actuació plantejada a 3 anys amb una inversió total d'1.500.000 euros.

Aquest canvi, fins ara, ha implicat un estalvi energètic i de consum d'un 39% i, segons els càlculs s'arribarà anualment a una reducció de consums de fins el 50%, que representa un estalvi d'1,4 MWh/any.

L'actuació de caràcter mediambiental ve emmarcada dins del capítol 2 del Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030 del Port Tarragona.

tracking