Diari Més

Tarragona enceta la recta final del actes de Sant Magí

L'Arribada de l'Aigua, la Revetlla Remullada i la diada castellera marquen l'agenda de dijous i divendres

Carros i cavalls amb l'aigua de Sant Magí.

Tarragona enceta la recta final del actes de Sant MagíManel r. Granell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous des de Bràfim començarà la segona etapa del camí de l'aigua que passarà per Nulles, l'Argilaga i els Pallaresos, per arribar finalment, a Tarragona. Al migdia, la plaça del Rei tornarà a ser l'escenari de La Petita Remullada amb el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina. A les 12.30 h, l'Associació de Músics de Tarragona donarà el tret de sortida a la 23a edició del Capsa Músic Festival en directe a la Capsa de la Música amb el concert-vermut del Trio Pixinghuina. Durant tot el dia aniran passant diverses formacions musicals per l'escenari d'un festival que clourà amb Mazoni a mitjanit.

A les 16 h, s'obrirà el Portal del Carro, on es podran adquirir els càntirs i les mides tradicionals. A les 18 h, per la carretera de Santes Creus, farà entrada a la ciutat l'aigua de Sant Magí amb els portants, les cavalleries i els carros enramats, que arribarà a la plaça de la Font a les 19 h on es sumaran el penó, el Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l'Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant i la resta d'elements festius de la ciutat per pujar cap al Portal del Carro. A les vuit del vespre, al carrer de les Coques, les quatre colles castelleres de la ciutat faran la seva habitual salutació a l'aigua, abans el Seguici no retorni cap a la plaça de la Font a fer la ballada final. A les 23 h, Dalton Bang i Mitjanit ambientaran musicalment la revetlla de Sant Magí a la plaça de la Font. I a la mateixa hora, la plaça del Rei tornarà a acollir després de dos anys sense fer-ho la tradicional i esperada Revetlla Remullada amb la companyia d'espectacles Pa Sucat i DJ Remullat.

Les Remullades redueixen el consum d'aigua

Enguany, a causa de la situació de sequera generalitzada, tant la Revetlla Remullada com a la Petita Remullada reduiran fins a un 40% els litres d'agua utilitzats. Aquesta és una de les mesures preses per part de l'Ajuntament de Tarragona per tal de fer un ús responsable de l'aigua i a la vegada, evitar haver de suspendre actes com aquests tan arrelats a la festa tarragonina. Tal com ha explicat la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, «com ha ciutat n'hem de ser responsables i adaptar-nos a la situació. És per això que l'Ajuntament ha pres una sèrie de modificacions a les dues activitats amb l'objectiu de no malbaratar l'aigua». Aquestes mesures consisteixen en utilitzar el sistema de reg a partir d'aspersors, escurçar el temps de cadascuna de les activitats uns 20 minuts aproximadament i finalment, a diferència d'anteriors edicions, els surtidors del Carro, la Síndria, el Càntir i la Petxina no funcionaran simultàniament sinó que s'aniran alternant durant el transcurs dels dos actes.

Diada de Sant Magí

Divendres, diada de Sant Magí, el Portal del Carro estarà obert tot el dia i, a partir de les 10 h, ho estaran els punts de distribució de l'aigua de Sant Magí a la plaça de la Font de Bonavista i a la Rambla del Pilar. Després de la Missa Solemne, a les 11.30 h, faran l'entrada a la plaça de les Cols les quatre colles castelleres de Tarragona a toc de gralla i timbal. A partir del migdia, per torn rotatiu, els Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, realitzaran la tradicional diada castellera de Sant Magí.

A les set de la tarda, des de la plaça de la Font, sortirà la Professó amb el Seguici de Sant Magí que es dirigirà al Portal del Carro amb el penó de la festa a cavall, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, els Nanos Vells, els Nanos Nous, el Ball de Bastons, els Bastoners de l'Esbart de Santa Tecla, els grallers, els timbalers i la Banda Unió Musical acompanyats de la corporació municipal. En arribar, a les 19.30 h, continuarà la Professó fins a fer entrada a la capella del Portal del Carro, el sant, amb l'acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia García de Lliçà d'Amunt. Finalment, després de l'entrada del patró de Tarragona, des de la plaça de la Pagesia, pujaran els pilars caminant de les colles castelleres per ordre d'antiguitat.

tracking