Diari Més

Educació

L'Escola de l'Arrabassada de Tarragona comença el trasllat, encara sense el mobiliari nou

El curs comença el 5 de setembre i el centre escolar no sap quan arribarà l'equipament que ha d'entregar Ensenyament

Ahir va començar la mudança a la nova Escola de l'Arrabassada del carrer Narcís Oller i està previst que s'acabi el pròxim 24 d'agost.

L'Escola de l'Arrabassada de Tarragona comença el trasllat, encara sense el mobiliari nouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha costat molt, però ja és una realitat. Després de tants anys d'espera, la nova Escola de l'Arrabassada entrarà en funcionament aquest curs 2022-23. Ahir al matí, entre pluges i trons, es va iniciar el trasllat al nou edifici situat al carrer Narcís Oller, a la Vall de l'Arrabassada. En principi, està fixat que la mudança finalitzi el pròxim dimecres 24 d'agost, just en una setmana.

«La idea és que s'acabi aquell dia, però si ho aconseguim tancar abans, millor», comenta Sònia Sabidó, directora del centre. L'equip directiu ha decidit sacrificar part de les seves vacances a l'agost per acabar d'enllestir la posada a punt del nou edifici. Tot va ben encaminat, però només hi ha un petit contratemps, encara no saben quan arribarà el nou material que ha d'entregar el Departament d'Ensenyament. Si es compleix el termini estipulat només faltarà una setmana i mitja per a l'inici del curs, que enguany s'ha avançat i començarà el pròxim 5 de setembre. «Anem una mica justos, però arribarem a temps», confesa Sabidó. El canvi de calendari tampoc ha ajudat, no obstant això reconeix que tant l'equip directiu com el personal docent ja ha fet tot el que és a les seves mans i que ja es va avançar feina durant el curs passat.

«Nosaltres ja tenim fets croquis de com volem adequar les sales i d'on col·locar les coses», exposa la directora del centre. Però el mobiliari nou que ha d'enviar el Departament d'Ensenyament, encara no ha arribat i no se sap quan ho farà: «No tenim cap data».

«Tot el que és estrenar coses noves sempre fa il·lusió, això suposarà un gran canvi», afirma Sabidó. Aquest estiu no només canviaran les instal·lacions, sinó que, a més, l'Escola Arrabassada passarà a ser un institut escola. De moment, ho farà en dues instal·lacions separades. La primària al nou edifici del Vall de l'Arrabassada i la secundària als mòduls prefabricats del carrer de Carles Babot i Boixeda.

«Ja s'està traslladant tot el que hi havia als mòduls i ja hem contractat a una empresa perquè faci una neteja general i prepari les aules perquè estiguin llestes al setembre», comenta la directora. Per tant, l'arribada del nou mobiliari és molt més prioritari per a poder adequar els barracots, ja que els equipaments que hi havia es mouran al nou edifici.

Construcció del nou institut

Serà el primer cop que els alumnes que han acabat sisè de primària poden continuar els seus estudis de secundària al mateix centre. Aquest setembre, de moment, hi haurà uns quaranta estudiants que cursaran primer d'ESO i que es dividiran en dues línies. «Això és provisional, la idea és que es mantingui fins que es construeixi el nou edifici», explica Emma Escauriaza, presidenta de l'Associació de Famílies de l'Arrabassada (AFA).

El ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar al març la cessió d'una finca d'uns 10.000 metres quadrats a la Generalitat perquè hi construeixi el nou institut. El camí tan problemàtic que ha suposat la construcció de l'escola, que, per fi, entra en funcionament aquest setembre, no convida a pensar que aquest cop tot serà més fàcil i ràpid. «No hi confio massa, sabem que hi ha sòl reservat, però encara no s'ha iniciat cap procés», confessa Escauriaza. «Almenys ja tenim un nou centre», afegeix.

«Després de 15 anys esperant aquest moment, ja estem al final del camí», afirma la presidenta de l'AFA. Per a les famílies, l'inici del trasllat a les noves instal·lacions «suposa un gran alleujament, hem vist la llum al final del túnel».

A finals de juny, l'AFA es va queixar sobre que no hi havia data per a la mudança i no va ser fins aquest mes que van ser avisats del trasllat: «Ens van avisar fa dues setmanes, però estem molt contents que per fi s'hagi dut a terme». Pendents de l'arribada del nou material, l'Institut Escola de l'Arrabassada i els seus alumnes esperen amb ganes l'inici del nou curs 2022-23.

tracking