Diari Més

Successos

Rescaten 156 ocells i 61 gossos que es trobaven en pèssimes condicions a Tarragona

Un dels gossos, que vivien en condicions de deficiència higiènica sanitària, té una malaltia de leishmaniosis avançada

Imatge del rescat dels gossos que es trobaven en pèssimes condicions a Tarragona.

Rescaten 156 ocells i 61 gossos que es trobaven en pèssimes condiciones a TarragonaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A principis d'agost, especialistes del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA)de la Guàrdia Civil de Tarragona, van iniciar la recerca d'un veí deBonavistaper delicte de maltractament d'animals domèstics i per la seva captura il·legal al medi natural. L'investigat tenia a l'interior del domicili prop de 50 gàbies individuals i altres col·lectives, que mantenien tancades més de 150 espècimens d'ocellsfringíl·lides, en deficients condicions higienicosanitàries.

Els fringíl·lids són un conjunt d'ocells pertanyents a la famíliaFringillidae; dins d'aquest grup d'ocells s'inclouen les conegudes comunament com a canaris i les seves varietats, caderneres, etc. El responsable dels animals, malgrat estar acreditat com a criador autoritzat d'aquesta mena d'ocells, no comptava amb la seva inscripció al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya, absolutament necessària per a la tinença d'aquesta quantitat d'animals a un domicili.

Existeix diferent normativa relacionada amb la tinença d'animals i la seva cura, que no estava sent complerta per l'implicat. Es van observar moltes de les gàbies individuals en pèssimes condicions higienicosanitàries, amb acumulació d'excrements i plomes al seu interior, que denotaven un prolongat transcurs de temps, sense haver efectuat la seva neteja.

Fins i tot es van trobar tres exemplars ja morts, que no havien estat retirats de la zona de gàbies. Com aquesta persona no comptava amb els requisits documentals per a la tinença dels ocells, no va poder acreditar el seu origen legal i pel mateix benestar dels animals, elSEPRONAva procedir al decomís preventiu dels ocells, que es van traslladar a un Centre de Protecció de Lleida.

Personal facultatiu d'aquest Centre, va avançar als agents que l'estat d'alguna dels ocells era precari, estant per sota del pes òptim per al seusuperviviencia, i que algun d'ells havia mort al Centre. Tècnics de l'administració mediambiental, van indicar que el manteniment en captivitat d'aquests espècimens, pot ser contraproduent per a la seva vida i s'està avaluant la seva reintroducció al medi natural.

L'investigat, a més d'estar involucrat en aquests fets, tenia una finca rústica arrendada a la localitat de La Pobla de Mafumet la qual també va ser inspeccionada pels agents trobant-se un total de 61 gossos. Es van trobar unes certes irregularitats que afectaven principalment les condicions higièniques sanitàries dels cans les quals no eren les adequades i afectaven directament l'alimentació i hidratació dels gossos com era l'excessiva quantitat d'animals per gossera, gran brutícia i excrements. Alguns dels animals es trobaven lligats a les parets amb cadenes de longitud inferior a 1 metre, quan per normativa han de mesurar almenys 3 metres.

Per tots els fets descrits, Especialistes de la Unitat de Protecció de la Naturalesa, han fet lliurament de les actuacions al Jutjat en funcions de Guàrdia de Tarragona. La Guàrdia Civil posa a la disposició del ciutadà el telèfon 062 per a comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o qualsevol afectació al medi ambient.

Imatge del rescat dels ocells que es trobaven en pèssimes condicions a Tarragona.

Rescaten 156 ocells i 61 gossos que es trobaven en pèssimes condiciones a TarragonaGuàrdia Civil

Rescaten 156 ocells i 61 gossos que es trobaven en pèssimes condicions a TarragonaGuàrdia Civil

Imatge del rescat dels ocells que es trobaven en pèssimes condicions a Tarragona.

Rescaten 156 ocells i 61 gossos que es trobaven en pèssimes condiciones a TarragonaGuàrdia Civil

tracking