Diari Més

Mobilitat

La xarxa de carrils bici creixerà a Tarragona amb la urbanització del PP-01 i el PMU-14

El primer connectarà el centre amb SPiSP a través de l'N-240 i el segon unirà els entorns de Llevant i de l'avinguda Catalunya

Imatge d'arxiu del carril bici de Campclar, en l'entorn del PP-10, que connecta amb Bonavista.

La xarxa de carrils bici creixerà a Tarragona amb la urbanització del PP-01 i el PMU-14Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa de carrils bici de Tarragona creixerà amb la urbanització del Pla Parcial 1 (PP-01) i el Pla de Millora Urbana 14 (PMU-14). Tots els sectors de creixement impulsats per l'Ajuntament, tal com assenyala el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, comportaran la generació d'un carril bici, tal com ha passat al PP-10, el qual connecta Bonavista, l'Anella Mediterrània i Campclar.

El carril bici del PP-01 unirà el centre amb Sant Pere i Sant Pau a través de l'N-240, des del seu inici a la rotonda de connexió amb l'avinguda del Principat d'Andorra. Pel que fa al PMU-14, el carril bici enllaçarà els Músics i la Vall de l'Arrabassada amb la zona del Camp de Mart. «Tots els sectors de creixement nous que generem requeriran la creació d'un carril bici», assegura Puig alhora que posa l'exemple del PP-10. D'aquesta manera, el PP-01 s'adequarà per tal d'ubicar el pertinent espai de circulació per a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

A més, l'actuació a l'N-240 també comportarà una ampliació de voreres. «L'N-240 està en estat d'abandonament. Volem generar una vorera digna que connecti amb la rotonda de l'avinguda del Principat d'Andorra», manifesta el conseller.

D'altra banda, dins del PP-01 també figura la creació d'un bon aparcament que millori l'actual dissuasiu «mal condicionat», segons Puig. «Volem humanitzar aquesta entrada de Tarragona i connectar-la, a través del carril bici, amb l'entorn del Campus Sescelades de la URV», expressa.

La generació d'aquest carril bici i l'ampliació de voreres no comportarà la pèrdua de cap sentit de circulació. «El farem en calçada i segregat tant de la zona per a vianants com de la zona per a vehicles», explica el conseller de Territori i Mobilitat.

L'N-240 també comptarà amb un pas de vianants amb semàfor que permetrà aconseguir una major permeabilitat per als veïns que hagin d'anar de Sant Pere i Sant Pau a la zona de l'Hospital Joan XXIII i viceversa.

Pel que fa al PMU-14, Puig apunta que el carril bici connectarà la zona dels Músics i la Vall de l'Arrabassada amb el Camp de Mart. «Permetrà enllaçar la zona de Llevant amb l'entorn de l'avinguda Catalunya», comenta. D'aquesta manera, es connectaran trams de carril bici ja existents i altres encara per fer.

«Tot allò que ara poden semblar trossos aïllats acabaran conformant una xarxa. Tindran molt més valor quan connectin tota la ciutat, la qual cosa la cohesionarà», indica Puig. L'Ajuntament vol que els veïns de Tarragona puguin desplaçar-se de punta a punta, de Ponent a Llevant, sense necessitat d'agafar el cotxe.

En aquesta línia, l'equip de govern planteja la creació de carrils bici a la T-11 i l'N-340 a partir del futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). També formaran part de la xarxa de carrils bici el segon tram del carrer de Pere Martell i la pròxima connexió de tot el front litoral.

Segons preveu el consistori, les obres d'urbanització del PP-01 començaran l'any vinent, mentre que per al PMU-14, de moment, no hi ha una data marcada. Tant l'un com l'altre contemplen la creació d'habitatges, un aparcament dissuasiu i zona comercial.

tracking