Diari Més

Municipal

Els veïns del Pilar denuncien quatre intents d'ocupació al barri tarragoní en el darrer any

El darrer es va produir el passat dissabte, al bloc Camisas

Els veïns han col·locat uns ferros al pis per evitar que l'ocupin.

Els veïns del Pilar denuncien quatre intents d'ocupació al barri tarragoní en el darrer anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem fins als nassos que al barri arribi aquesta púrria i que no es faci res al respecte. Arribarà un moment en què això serà el Bronx». Amb aquestes paraules, la presidenta de l'associació de veïns del Pilar i Eixample, Montse Muñoz, denuncia que, en els darrers dotze mesos, s'han produït fins a quatre intents d'ocupació d'immobles a la zona, el darrer, la nit del dissabte. Un habitatge social ubicat al bloc Camisas en va ser l'objectiu –per segona vegada aquest any–, un pis on, segons explica Muñoz, fa gairebé una dècada que no viu cap inquilí.

Una veïna del mateix edifici, que prefereix mantenir la identitat en l'anonimat, apunta encara més alt: assegura que han estat tants els intents d'ocupació del mateix pis que n'ha perdut el compte. «El pany del portal l'hem hagut de canviar més de cinc vegades i ja hem presentat una denúncia a la policia», detalla. Muñoz assegura que la ràpida reacció dels veïns, que van trucar a la Guàrdia Urbana de seguida, va impedir l'ocupació, però lamenta la falta de contundència per part de les autoritats. Tant la portaveu de la comunitat com la resident de l'immoble acusen uns inquilins del mateix bloc de ser els instigadors dels fets.

«Des que van arribar, no podem dormir. Viuen entre 10 i 12 persones juntes. Durant tota la nit, entra i surt gent estranya del pis. La porta està oberta gairebé les 24 hores del dia, les llums estan enceses, sentim crits...», denuncia la veïna. «Estar amb aquesta gent és viure amb l'ai al cor. Tenim por que comencin a arribar famílies i que això es converteixi en un gueto», afegeix Muñoz.

El problema va començar el maig del 2021, quan es va viure una primera ocupació al barri. Malgrat l'oposició directa del veïnat i la intervenció de la Guàrdia Urbana, els ocupes van quedar-se a l'immoble, segons informa Muñoz. «Si fos gent necessitada, faríem el que fes falta, però aquesta xurma només ve a fer mal», assenyala. També lamenta que la inseguretat és una qüestió incipient a l'àrea: el divendres al migdia, van detectar que una persona estava intentant robar en vehicles estacionats. En fer-li front, va amenaçar els ciutadans amb una navalla.

Encara que els veïns han col·locat uns ferros a la porta del pis del bloc Camisas per impedir que sigui ocupat, Muñoz està convençuda que la mesura no frenarà els intents d'accedir-hi. «I tant que ho tornaran a fer. Fins que no ho aconsegueixin, no descansaran», conclou.

tracking