Diari Més

La Cucafera de Tarragona ja té nova princesa i cavaller

Sofia Marín i Òscar Vendrell, de 6 i 7 anys, van ser escollits en el càsting que es va fer dissabte a la tarda a la Plaça de les Cols

La Cucafera de Tarragona ja té nova princesa i cavallerCEdida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sofia Marín, de6anys, iÒscarVendrell, de7anys, van resultar escollits ahir dissabte a la tarda com la nova princesa i cavaller de la Cucafera al càsting organitzat per l'entitat. Representaran la llegenda de la bèstia la nit del 17 de setembre en l'acte 'La Cucafera baixa' en el marc de les festes de Santa Tecla.

Després de la 'Despertada de la Cucafera', fa unes setmanes a les festes delBarridel Port, calia cercar al nou cavaller capaç de capturar la bèstia i la donzella, que segons la llegenda podrà domesticar-la i fer-la bona, per evitar quesegueixi atemorintamb les seves queixalades i llenci caramels.

LaPlaçade les Cols ha estat un any més l'escenari d'aquesta convocatòria emmarcada en les festes de Sant Magí 2022 on han participat una quinzena de nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, que prèviament s'havien inscrit i havien rebut el poema, que pronunciaran la nit de 'La Cucafera Baixa', per tal de defensar-lo davant d'un jurat que ha tingut en compte la posada en escena, memorització i soltesa dels candidats i candidates, que podien optar indistintament perun o altre paper.

Adrià Recasens, organitzador i presentador de l'acte, ha valorat positivament la present edició del càsting amb un augment d'inscripcionsrespecte aaltres anys, especialment de nens, que sempre havia costat més. A més, assenyala que els infants escollits viuran una experiència única en unes festes de recuperació que tenen a tota l'entitat il·lusionada i amb ganes.

El jurat d'aquest 2022,vinculatamb el teixit cultural i social de la ciutat, va ser proposat i escollit un cop finalitzat el termini d'inscripció per evitar cap influència. Ha estat format enguany per Dídac Bru, entrenador i membre de la Secció de Rem i coordinador infantil del Casal d'Activitat d'Estiudel Reial Club Nàutic de Tarragona, un dels col·laboradors d'enguany amb els caramels de l'entitat; MaribelMañe, experta en moda i propietària deMercadisfracesdes d'on es va col·laborar en la confecció delvestit del cavaller fa unes edicions; i DolorsSaumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona, font de multitud de llibres, històries i llegendes com les de la Cucafera.

tracking