Diari Més

Municipal

Una veïna del Serrallo restaura els dos murals solidaris danyats pels grafits

L'artista, Maria Cristina Barral, ha dut a terme les actuacions als carrers Gravina i d'Espinach

Barral (de negre) i Julbe, amb unes residents del barri davant d'un dels murals afectats pels actes vandàlics.

Una veïna del Serrallo restaura els dos murals solidaris danyats pels grafitsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Cristina Barral, una veïna del Serrallo, ha restaurat de manera altruista els dos murals solidaris danyats per les pintades vandàliques. El cap de setmana de la Verge de Carme, els residents es van despertar amb la notícia que una sèrie de grafits havien embrutat alguns indrets del barri, incloses les dues obres pictòriques al carrer d'Espinach i al carrer Gravina. Va ser llavors que Barral es va oferir «lliurement» i «de forma altruista» a reparar els murals, segons apunta David Martín, president de l'associació de veïns (AV). El dia 8, l'artista, junt amb Antonio Julbe, va començar les actuacions i, en només dos dies, va poder presentar el resultat als seus conciutadans. «Ha quedat perfecte», valora Martín.

El portaveu veïnal rememora que ja havia conegut amb anterioritat a Barral i que ella li havia explicat que era artista. «Havíem pensat comptar amb ella si fem algun mural més en un futur», detalla. El destí va voler que, en lloc de pintar una paret, hagués de reparar uns danys, però Martín revela que Barral serà una de les opcions prioritàries que es valoraran de cara a la següent fase del projecte artístic del barri: es pretén que es pinti un altre mural en acabar l'estiu. No obstant això, abans caldrà trobar un espai on dibuixar i arribar a un acord amb el propietari del local.

Des de fa anys, el barri del Serrallo promou una sèrie d'actuacions amb l'objectiu d'embellir els carrers i retre un tribut als veïns i als oficis tradicionals. «El mural acostuma a basar-se en una fotografia. Darrere hi ha un passat, una persona, una barca, una forma de vida», assenyala Martín. Per aquest motiu, assegura que els veïns es van sorprendre en veure les pintades. «Pensàvem que hi havia la cultura del respecte dins del gremi de l'art urbà, que els murals es respectarien, però sembla que aquesta persona no va tenir sensibilitat amb res», conclou.

Esperant la pacificació

El barri del Serrallo està en procés de pacificació dels carrers Gravina i de Sant Pere després d'aprovar-ho en assemblea fa un parell d'anys. Segons Martín, l'Ajuntament va donar el vistiplau a la proposta i ja només queda esperar. «Espero que em confirmin, a tot tardar a la tardor, que el pressupost ja hi és i, per tant, que es pot iniciar la licitació de les obres», comenta.

Aquest pla, que contempla actuacions com l'arranjament de les vies, col·locar el cablejat dins d'unes canaletes i pintar parets, va néixer amb la missió de «recuperar els carrers per a la gent del barri». «La ciutat era dels cotxes, però, a poc a poc, anem recuperant els espais per a la gent», analitza el representant veïnal.

tracking