Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona restringeix l'aparcament a un solar dels Quatre Garrofers

L'objectiu és la seguretat de vianants i bicis

Les barreres New Jersey donaran seguretat als vianants.

L'Ajuntament de Tarragona restringeix l'aparcament a un solar dels Quatre GarrofersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha incorporat barreres New Jersey al camí que connecta la rotonda dels Quatre Garrofers amb el barri de Sant Pere i Sant Pau. L'objectiu és donar-li prioritat i seguretat als vianants i als usuaris de bicicleta que circulin pel tram, el qual acaba amb una passera que creua per sobre de l'autovia A-7.

«L'espai ha de donar preferència als vianants i les bicicletes», assegura el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, qui destaca que fins ara els vehicles aclaparaven molt espai. Per aquest motiu, s'ha instal·lat mobiliari amb la finalitat d'impedir el pas de cotxes. Molts dels usuaris que circulen per aquest camí són estudiants que diàriament s'han de desplaçar al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili durant el curs acadèmic, a banda de veïns de Sant Pere i Sant Pau que tenen la necessitat de desplaçar-se al centre per aquesta via. «És un camí molt transitat», expressa Puig.

A més a més dels vianants, també es guanyarà seguretat en el carril bici, instal·lat en aquest tram des de finals de l'any passat. «Un dels problemes d'aquest camí és que al tram baix els cotxes envaïen el carril», comenta el conseller de Mobilitat.

Aquesta intervenció també persegueix l'objectiu de l'Ajuntament d'afavorir la connectivitat dels diferents punts de la ciutat a través del carril bici. El consistori, a través de diferents actuacions, vol generar tota una xarxa de carrils bici que enllaci tots els instal·lats fins ara.

El segon tram del carril de Pere Martell i la tercera fase de la façana marítima (que connectarà la platja del Miracle amb el Fortí de Sant Jordi i el passeig de Rafael Casanova amb la rotonda de la Savinosa) són algunes de les pròximes actuacions, a banda dels carrils bici que es volen generar a la T-11 i l'N-340 per connectar el centre i Ponent.

tracking