Diari Més

El 60% de les estades a habitatges turístics de Tarragona tenen una durada d'un o dos dies

La web de dades i anàlisi Airdna evidencia el caràcter cultural de les visites a la ciutat i la satisfacció dels clients per la ubicació dels apartaments

Imatge d'arxiu d'un apartament gestionat per Tarraco Homes, empresa associada a l'AAT.

El 60% de les estades a habitatges turístics de Tarragona tenen una durada d'un o dos diesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 61% de les estades a apartaments turístics de Tarragona té una durada d'un o dos dies, segons la web de dades i anàlisi d'habitatges d'ús turístic Airdna. «La gent potser hi estaria una setmana si fos una ciutat de turisme de platja, però els motius de visita acostumen a ser culturals i patrimonials», comenta el president de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, Joan Calvet. D'altra banda, la puntuació de mitjana dels habitatges d'Airbnb a Tarragona, en una escala d'1 a 5, és de 4,44. La ubicació i la comunicació, amb un 4,82 i un 4,76, respectivament, són els aspectes millor valorats. «Molts apartaments s'han reformat. Els inversors, propietaris i empreses explotadores han fet un esforç per conservar en perfecte estat els habitatges i que siguin moderns i funcionals», afegeix Calvet. Airdna recull dades dels 629 pisos legalitzats registrats a les plataformes Airbnb i Vrbo, però el total puja fins a 1.690, segons dades de l'Associació d'Apartaments Turístics, ja que molts lloguers es gestionen directament a través de les webs explotadores, tal com assenyala Calvet.

A més a més, segons va exposar fa uns tres mesos el president de l'entitat, molts dels il·legals es converteixen en legals perquè la gent cada vegada és més conscient que ha de regularitzar el servei. Les sancions oscil·len entre els 3.000 i els 30.000 euros. També existeixen els al·legals, els quals no contempla la llei per les seves característiques. La futura normativa, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, els inclourà.

Respecte a la ubicació, un dels motius de satisfacció dels hostes, la majoria d'habitatges es troba a la Part Alta, al centre de la ciutat i a la Móra i Tamarit. Dels 629 apartaments turístics analitzats per Airdna, un 90% figura a Airbnb, la plataforma digital líder quant a ofertes d'allotjament d'aquesta mena. El 25% està present a Vrbo.

Els apartaments de Tarragona són propietat d'empreses o de particulars, els quals acostumen a gestionar un o dos, i pel que fa a les empreses, hi ha varietat, ja que cadascuna gestiona un nombre diferent d'habitatges. D'altra banda, es classifiquen en tres categories: habitatges dins d'una comunitat de veïns, plurifamiliars o unifamiliars, on entrarien els xalets.

Un altre dels aspectes que recull la base de dades d'Airdna és la política de cancel·lació de reserves. Segons indica la web, en una tercera part dels casos la cancel·lació és flexible, mentre que en un 31% és estricta.

Equipaments

Airdna també recull els equipaments amb els quals compten els habitatges d'ús turístic. Respecte als serveis bàsics, el 94% té cuina i el 84% té rentadora i internet. Alhora, el 63% posa a disposició del visitant aire condicionat per enfrontar la calor de l'estiu, durant la temporada alta.

El percentatge coincideix amb el de pisos que tenen calefacció. Respecte a les característiques menys habituals, destaca la presència de piscina en un 19% dels casos, pàrquing en un 25% i televisió per cable en un 6%. A més a més, Airdna indica que un 2% dels 629 pisos de lloguer de Tarragona analitzats ofereix banyera d'hidromassatge.

tracking