Diari Més

Serveis

Salvament Marítim realitza 350 intervencions durant el 2021 a Tarragona

A tota la província hi treballen 80 professionals pendents de 14.600 quilòmetres de costa

Imatge d'arxiu de la

Salvamar Fomalhaut, Salvament@salvamentogob

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim Tarragona va dur a terme un total de 350 intervencions i va atendre 530 persones durant l'any 2021. Del total, 225 van ser actuacions a embarcacions mercants, pesqueres o d'esbarjo; 66 relacionades amb temes mediambientals; 28 de seguretat marítima (recollir objectes flotants a la deriva, xarxes, troncs, animals...); 22 col·laboracions amb altres institucions; i 9 exercicis o simulacres.

Actualment, el personal de Salvament Marítim al Port de Tarragona està format per 16 persones, els quals atenen els serveis tots els dies de l'any des de la torre de control. Aquests controladors s'encarreguen de coordinar les operacions de salvament a la mar a la zona de Tarragona i la part conveniada del tràfic portuari i fondeig a la zona del Port Tarragona. Aquest personal està ubicat, des de fa uns mesos, a la sisena planta de la seu institucional del Port Tarragona.

El personal adscrit a Salvament Marítim per a tota la província de Tarragona representa un total de 80 persones. Aquest equip de professionals té la responsabilitat de vetllar per la seguretat marítima d'una important superfície de mar, en concret un total de 14.600 Km2 assignats.

L'any 2005 el Port Tarragona i Salvament Marítim van signar un conveni de col·laboració per a la coordinació dels serveis marítims portuaris.Arran d'aquest conveni es va crear el centre conegut com a Tarragona Port Control, situat en un principi al Moll Catalunya i, des del 23 de novembre de 2021 es va traslladar a la sisena planta de la seu institucional del Port Tarragona.

A més, també cal afegir un concert amb Creu Roja a través del qual es disposa de tres llanxes neumàtiques de salvament tripulades per voluntaris de l'entitat.

Recursos

Salvament disposa de dues embarcacions d'intervenció ràpida, la Salvamar Formalhault, que es troba a Tarragona, i la Salvamar Achernar, que està a la Ràpita i es comparteix amb Castelló. A Vilanova i la Geltrú està la Salvamar Polaris compartida amb Barcelona.

També compten amb un helicòpter, amb base a l'Aeroport de Reus i un remolcador de Salvament amb capacitat de lluita contra la contaminació itinerant entre Tarragona, Barcelona i Palamós, la Punta Mayor.

En cas necessari, Salvament Marítim pot mobilitzar qualsevol mitjà públic o privat per tal de donar resposta i donar auxili.

Imatge del remolcador Punta Mayor.

Salvament Marítim realitza 350 intervencions durant el 2021 a TarragonaCedida

Mapa dels recursos de SAlvament Marítim a Espanya.

Salvament Marítim realitza 350 intervencions durant el 2021 a TarragonaCedida

tracking