Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona se suma a les mesures de sostenibilitat i eficència energètica

Des d'avui es posarà l'aire acondicionat a 27 graus i l'enllumenat dels edificis públic romandrà apagat a les 22 hores

Façana de l'Ajuntament de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona s'ha sumat a les mesures d'estalvi per fer front a l'actual crisi energètica. Per això, des d'avui la temperatura de l'aire en els recintes calefactats no serà superior a 19 ºC, i als recintes refrigerats no serà inferior a 27 ºC. A més, la humitat relativa haurà d'estar compresa entre el 30% y el 70%.

Pel que fa a l'enllumenat dels edificis públics aquest haurà de romandre apagat des de les 22:00 hores, sempre que es trobin desocupats. A més, el decret també contempla la instal·lació de pantalles als edificis d'ús públic amb les dades de temperatura i humitat que s'instal·laran properament.

Des de l'ajuntament, també es vetllarà per assegurar que tots els dispositius quedin apagats durant el temps que no s'utilitzin per tal de contribuir a l'estalvi energètic.

La normativa va entrar en vigor ahir dia 9 d'agost de 2022 i tindran vigència fins l'1 de novembre de 2023.

Sostenibilitat i estalvi energètic

El consellerde Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig, ha explicat que «quan vam entrar a govern vam constituir una àrea de treball dedicada a la eficiència energètica i la sostenibilitat de forma especialitzada i explícita».

Algunes accions que s'han dut a terme son el canvi de l'enllumenat a LED en diferents localitzacions de la ciutat, així com l'optimització de les potències contractades de la major part dels quadres elèctrics d'enllumenat públic.

Recentment, també s'han realitzat estudis en eficiència energètica de quatre edificis de titularitat municipal: Guàrdia Urbana, M1 i M2 de Tabacalera, Escola i Llar d'infants el Miracle i Palau Municipal amb un cost de 11.758,30 euros per tal de conèixer quines serien les actuacions més recomanables per tal d'optimitzar el consum i la facturació d'electricitat, aigua i gas.

Finalment, també es preveu licitar properament l'elaboració de diversos projectes d'energia fotovoltaica en 4 edificis municipals: Tabacalera, Guàrdia Urbana, Escola i llar infants César August i la piscina Riu Clar. Es tracta d'edificis amb un consum elèctric elevat i amb una coberta apta per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

tracking