Diari Més

Els càmpings de Tarragona arriben al 90% d'ocupació durant la primera quinzena d'agost

Els establiments estan recuperant la normalitat prèvia a l'esclat de la pandèmia de covid-19

El turista que s'allotja als càmpings de la ciutat de Tarragona busca descansar en família i estar en contacte amb la natura.

Els càmpings de Tarragona arriben al 90% d'ocupació durant la primera quinzena d'agostCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ha estat emocionant retrobar clients que feia tres anys que no venien per la pandèmia. Retrobar aquesta normalitat ha sigut fantàstic». Amb aquestes paraules, el president de l'agrupació de càmpings de Tarragona Ciutat, Agustí Peyra, descriu el que està significant per a ell la temporada d'estiu. I és que els turistes, després de temps sense fer-ho, tornen a trepitjar el municipi.

Peyra assenyala que l'ocupació als càmpings se situa a la vora del 90% durant la primera quinzena d'agost, el període «més fort» de l'any, i que, fins i tot, alguns allotjaments arriben a xifres del 93%, després de viure un juliol al voltant del 75%.

Són uns números que ja fan recordar el 2019, i és que, tal com expressa la presidenta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Mireia Sans, els establiments «estan funcionant amb total normalitat». En comparació, el 2021, l'ocupació al juliol va ser d'un 55%, mentre que a l'agost va superar el 80%. Peyra considera que la recuperació s'explica per dos factors: el retorn del client estranger –encara que no «al nivell d'abans de la pandèmia» i tenint en compte que ja no venen russos– i la conservació del turista nacional, que continua «sent fidel» després de descobrir els càmpings darrerament.

Fins i tot, detalla que el 50% dels usuaris són espanyols i, la meitat restant, internacionals. «Tots els mercats, internacional i nacional, estan venint i estan funcionant amb normalitat. Estem en un agost normal, com el del 2019», afegeix Sans.

Reptes de futur

Peyra analitza que, ara que els càmpings s'estan establint com una opció prioritària de turisme familiar, el repte és oferir «preus competitius». «Els establiments ens hem de preocupar que hi hagi altes ocupacions, però també que els preus siguin bons, que estiguin en un equilibri entre els diners que el client està disposat a pagar i els serveis que oferim», declara.

Igual que la resta d'empreses, els càmpings han hagut d'incrementar els preus per fer front a la inflació dels productes i dels costos energètics. D'aquí sorgeix l'objectiu d'establir tarifes que permetin cobrir les despeses i, alhora, que siguin assequibles per als visitants.

Per la seva banda, Sans explica que, malgrat que l'agost s'augura com un bon mes, el setembre genera més «incertesa» per al turisme nacional. «Ens han retallat una setmana de vacances perquè les escoles començaran una setmana abans. Serà qüestió d'aprofitar els caps de setmana», comenta. Pel que fa al visitant estranger, espera que «si el clima ho permet i tenim bon temps», l'època de bonança s'allargui fins a finals d'octubre.

tracking