Diari Més

Municipal

La Móra-Tamarit continua esperant que li enviïn les seves dades econòmiques

L'associació de veïns del barri va sol·licitar rebre la informació per avaluar si era viable convertir-se en una EMD o, fins i tot, segregar-se de Tarragona

Les festes del barri van tornar a reunir centenars de persones després de dos anys amb limitacions.

La Móra-Tamarit continua esperant que li enviïn les seves dades econòmiquesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde, Pau Ricomà, i el conseller Xavier Puig van visitar aquest dissabte les festes de La Móra-Tamarit, que van tenir lloc entre el dia 3 i ahir. Aquest podria ser un acte més en la seva agenda, però que adopta un to especial si es té en compte que l'associació de veïns (AV) del barri ja va plantejar l'any passat la possibilitat de convertir-se en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) o, encara més enllà, d'independitzar-se de la ciutat. «Els hem amenaçat de segregar-nos. Amb la segregació, tenen l'obligació de donar-nos les dades econòmiques», explica el portaveu veïnal, Francesc García.

Malgrat tot, reconeix que, avui dia, encara no hi ha novetats sobre la voluntat de la zona d'emancipar-se. «Encara estem a l'espera. Encara no ens han donat les dades. Ens les han promès i esperem tenir-les durant aquest any. Llavors, farem la valoració de si realment anem cap a un camí o cap a un altre», detalla el president de l'AV.

Les reclamacions dels ciutadans de La Móra-Tamarit es remunten a l'any 1973 quan, segons detalla García, els alcaldes de les pedanies de Ferran i Monnars van demanar a Tarragona que retornés a Tamarit el seu antic estatus perquè no s'havien complert una sèrie de promeses que s'havien fet amb l'annexió del municipi el 1950. «Estem al 2022 i tot segueix més o menys igual», lamenta el portaveu veïnal.

«Inversions, aquí, zero», continua García. «Hi ha moltes coses que no tenim i necessitaríem», diu. Detalla que al barri no tenen consultori mèdic, ni locals socials, per a la gent gran o per als joves, mentre que el canal va ple de residus fecals. «Tenim tots els problemes del món», remarca.

García agraeix que el govern de Ricomà «sembla que ens escolta i que vol fer coses», però avisa que els ciutadans ja han perdut la paciència. «Les paraules no ens serveixen de res. Ens serveix que facin efectives les seves paraules. Hi ha hagut paraules des de 1950. El 1973, ja estaven emprenyats de tanta paraula i, ara, continuem emprenyats», exposa. «Si no vas amb dades, continuen sent paraules, i de les paraules ja n'estem una mica tips. Els fets són l'important», conclou.

En aquest context, García està convençut que ara és el moment de mobilitzar-se. «Això és un tema endèmic de La Móra-Tamarit, és un tema de tota la vida. Anem pel camí de l'EMD o per la segregació, però alguna cosa hem de fer. El que no podem és estar en aquesta situació i no fer res», critica.

Del 3 d'agost fins a ahir, el barri de La Móra-Tamarit va recuperar les seves festes després de dos anys amb limitacions per la pandèmia de covid. El retorn del ball, el gran absent de les celebracions del 2020 i el 2021, va ser el gran aŀlicient perquè els veïns es bolquessin als carrers. Ni tan sols la pluja que va caure el vespre del divendres va impedir l'expansió de l'alegria i la xerinola de les 300 persones que es van congregar al camp de futbol per moure l'esquelet, xifres similars a les que van registrar la projecció a la fresca de la pel·lícula Aladdin, el dijous, i el sopar popular del dissabte.

«La gent té ganes de tornar a la normalitat. En té moltes ganes. Han estat bé, les festes. La gent ha vingut i ha participat en tots els actes», comenta García.

tracking