Diari Més

Medi Ambient

El Port de Tarragona garanteix el tractament de 26.000 m3 de residus anuals procedents de vaixells

L'ens ofereix una tarifa plana que facilita que el tractament es faci de forma reglada, controlada i àgil

Durant el primer semestre de 2022 s'han recollit, al Port, gairebé 13.000 metres cúbics de residus procedents de vaixells.

El Port de Tarragona garanteix el tractament de 26.000 m3 de residus anuals procedents de vaixellsPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port Tarragona garanteix el tractament de 26.000 m3 de residus anuals procedents de vaixells dins del marc del conveni internacional MARPOL. Aquestforma part de l'aposta de l'ens tarragoní per implementar les accions necessàries perquè la seva activitat tingui cura del medi ambient i de les persones.

La recepció de residus de vaixells, en el Port, es duu a terme des del servei portuari de recollida de residus per part d'empreses amb llicència per la prestació d'aquest servei a l'àmbit portuari i, han de comptar prèviament amb l'autorització per la recollida i tractament de residus per part de la Generalitat de Catalunya. Aquestes empreses prestadores són les encarregades de la recepció i el trasllat del residu pel seu tractament final, en plantes especialitzades, incloent-hi la valorització, dels mateixos.

El Port ofereix una tarifa plana que facilita que el tractament es faci de forma reglada, controlada i àgil. Durant l'any 2021, es van recollir un total aproximat de 26.000 metres cúbics de residus procedents de vaixells que van ser traslladats pel seu correcte tractament en instal·lacions autoritzades per la Generalitat. En el primer semestre de 2022, les empreses Ecològica Ibèrica i Mediterrània, SA i Griñó Ecològic, SA que presten aquest servei a les instal·lacions tarragonines, han recollit un total aproximat de 12.714 m3.

L'APT és la responsable de garantir que el Port, les marines i les terminals, disposen d'instal·lacions adequades i suficients per a la recepció de residus generats pels vaixells i els seus residus de càrrega, independentment de la seva tipologia.

També és responsable d'assegurar el correcte desenvolupament i gestió mediambiental dels residus procedents dels vaixells, o resultants dels procediments operatius de càrrega/descàrrega a les instal·lacions o terminals portuàries. I també d'incrementar la disponibilitat i utilització de les instal·lacions receptores per a vaixells i embarcacions per a aquestes activitats.

tracking