Diari Més

Cultura

El violoncel·lista reusenc Roger Morelló actuarà al Festival Internacional de Música d'Altafulla

El músic protagonitzarà el segon concert del festival aquest diumenge a les 22 hores a la plaça de l'Església

Morelló torna a Catalunya aquest estiu per a oferir aquest recital.

El violoncel·lista reusenc Roger Morelló actuarà al Festival Internacional de Música d'AltafullaRMR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El violoncel·lista reusenc Roger Morelló Ros protagonitzarà diumenge el segon concert del Festival Internacional de Música d'Altafulla. Serà a les 22 hores a la plaça de l'Església, espai principal de la resta de concerts d'aquesta 35a edició del festival. En un format de recital per a violoncel sol, la proposta de Morelló mostrarà la força i la versatilitat d'aquest instrument al llarg dels segles.

El viatge començarà pels seus fonaments: J.S. Bach, creador, a través d'una extensa obra, d'un precedent que va canviar la forma de compondre per aquest instrument, tota una bíblia del violoncel sol. El recorregut culminarà amb compositors contemporanis que han explorat nous vessants i límits de la música per a violoncel. D'Elisenda Fábregas s'interpretarà Danses de la Terra, tot un homenatge a la Catalunya natal de Morelló, establert a Alemanya, a la que torna aquest estiu per oferir aquest recital.

La composició està dedicada al músic i s'inclourà al futur disc The Voice of Casals, que estarà enregistrat per la ràdio Südwestrundfunk i compta amb el suport de la Fundació Pau Casals. Gaspar Cassadó també és present al repertori habitual del violoncel·lista. Amb Cassadó, un dels grans mestres del violoncel del segle XX, es veurà com la tradició musical hispànica i els sons populars es revisiten i poden servir d'inspiració per a la nova creació.

tracking