Diari Més

Policial

Quatre detinguts per 10 robatoris en habitatges habitats a Madrid i Catalunya

La detenció de tres d'ells es va produir quan tornaven de cometre un robatori a Tarragona

Moment de la detenció de tres dels integrants.

Quatre detinguts per 10 robatoris en habitatges habitats a Madrid i CatalunyaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones que integraven un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en habitatges habitats, als quals se'ls atribueix una desena de delictes comesos en la Comunitat de Madrid i en diversos punts de Catalunya.

La recerca, en el marc de l'operació Habitat Bidasoa, ha estat duta a terme per la Guàrdia Civil i la Policia Judicial de la Prefectura de París a França, ja que s'estima que els detinguts conformaven una cèl·lula itinerant a nivell internacional.

Segons explica la Guàrdia Civil, el grup investigat, després de cometre diversos robatoris en habitatges en territori francès, es va desplaçar fins a Madrid, on es va detectar la seva presència en un barri del sud de la capital, iniciant-se una labor operativa sobre els sospitosos.

Després de la comissió de diversos robatoris en la comunitat madrilenya, els presumptes autors es van traslladar a Barcelona on van continuar la seva campanya delictiva en diversos punts de Catalunya.

Tots els robatoris tenien un nexe en comú, primer seleccionaven els potencials habitatges, principalment xalets unifamiliars i situats en zones residencials, després eren sotmeses a vigilància per conèixer la rutina dels seus propietaris i així poder perpetrar els robatoris a plena llum del dia i aprofitant que els habitants estaven fora del domicili.

Dos dels integrants del grup s'encarregaven d'accedir a l'habitatge, mentre que, generalment un tercer i ocasionalment un quart esperaven en actitud vigilant en la via pública propers a l'habitatge en qüestió, a peu o a l'interior del vehicle, per facilitar la fugida.

Tots els detinguts són homes de nacionalitat xilena, peruana i argentina, i d'edats compreses entre els 25 i els 37 anys.

La detenció de tres d'ells es va produir quan tornaven de la comissió d'un robatori a Tarragona, mentre que la quarta va ser detinguda més tard.

Els agents van intervenir gran quantitat de joies, rellotges, material informàtic i electrònic, tot això procedent dels robatoris investigats.

Així mateix, es va aconseguir confiscar diverses eines i materials emprats per forçar portes i finestres, facilitar el comissió dels fets delictius, així com un vehicle emprat per als desplaçaments dels detinguts.

Els quatre han ingressat a la presó i se'ls atribueix una desena de robatoris amb força en habitatges habitats i un delicte de pertinença criminal.

Els detinguts conformaven una cèl·lula itinerant a nivell internacional.

Quatre detinguts per 10 robatoris en habitatges habitats a Madrid i CatalunyaGuàrdia Civil

tracking