Diari Més

Urbanisme

Alguns negocis del carrer Canyelles de Tarragona tanquen per facilitar les obres

L'aixecament de les voreres ha provocat la restricció de l'accés per a vianants de la Rambla Nova a les botigues del cantó est

Imatge actual de les obres del carrer Canyelles de Tarragona, on s'ha tallat un dels dos accessos per a vianants de la Rambla Nova.

Alguns negocis del carrer Canyelles de Tarragona tanquen per facilitar les obresRoger Freixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aixecament de les voreres del carrer Canyelles ha comportat la restricció de l'accés per a vianants de la Rambla Nova a les botigues de la part est de la via. L'aixecament es durà a terme de manera progressiva a les dues bandes del carrer durant les pròximes setmanes. Per aquest motiu, alguns comerciants han pres la decisió de tancar la seva botiga els dies que es renovi el tram de carrer de davant del seu negoci. «La setmana vinent ens tocarà a nosaltres. Quatre comerços tancarem perquè puguin treballar millor i més ràpid», exposa Jordi Gombau, president de l'Associació de Comerciants del carrer Canyelles i propietari de Gombau, establiment dedicat als articles de pell i viatges.

A banda de Gombau, també tancaran d'aquí a uns dies Calçats Núria, la papereria Vicenç Piera i Nina, botiga de roba infantil. «Creiem que la remodelació de Canyelles serà bona per a tots», opina Adrià Marsal, de Calçats Núria. Tant Gombau com Roilys Macías, de Nina, també aproven el projecte del carrer, tot i el període d'obres actual i les seves conseqüències.

Entre aquestes conseqüències, la principal és la davallada de clients, sobretot des que s'ha tallat l'entrada de la Rambla Nova i només es pot accedir des de plaça Corsini, segons apunta Macías: «Sempre ha estat un carrer de molta circulació, però ara entren molts menys clients». Macías també fa referència a la quantitat de pols i soroll que causarà l'aixecament com un dels motius per tancar.

Gombau comenta que els principals indignats per les obres són els vianants. «Hi ha senyalització al principi del carrer, però hi ha molta gent que no se n'adona, s'emprenya i comença a dir disbarats», relata el president de l'Associació de Comerciants del carrer Canyelles.

L'alternativa per a les botigues que continuïn obertes una vegada s'aixequi el tram de vorera de davant del seu local és la instal·lació d'una passera de fusta. La Merceria Canyelles, també al cantó est de la via, no té, de moment, la intenció de tancar. «Quan vegi com està la situació, ho acabaré de decidir», manifesten des del negoci.

Aixecament a banda i banda

Una vegada hagin acabat les obres de la vorera est, començaran les del cantó oest. La previsió, segons informen els mateixos comerciants, és que l'actuació, també progressiva, comenci durant els últims quinze dies d'agost. Des de la joieria Paó, Ada Fernández apunta que segurament tancaran quan arribi el moment. «En principi ens han dit que durarà, més o menys, una setmana», assenyala.

D'altra banda, també a la vorera oest de Canyelles, la dependenta de Rifacli, Encarni Borrallo, expressa que la botiga de galetes continuarà oberta i, per permetre el pas dels clients, ubicaran la passera. «Aquestes obres les haurien d'haver fet després del 7 de gener, no a l'estiu, quan hi ha molts visitants», indica sobre la disminució de turistes a l'establiment.

Des de dilluns, quan es va tallar l'accés de la Rambla Nova a l'altra banda del carrer, Rifacli i els comerços adjacents noten una major afluència de vianants per davant de les botigues, ja que és l'únic punt de connexió amb Corsini. «I l'empresa de les obres volia que totes les botigues tanquéssim durant dos mesos per anar més de pressa, però l'Ajuntament els va dir que no», conclou Borrallo.

ELS COMERCIANTS

Jordi Gombau Gombau, articles de pell i viatge «Faré les vacances la setmana vinent mentre canviïn el terra de davant de la botiga. Crec que el carrer millorarà moltíssim després de la remodelació».

Adrià Marsal Calçats Núria «Hem notat una davallada de clients, però pensàvem que seria pitjor. Tancarem la setmana vinent, però creiem que aquest projecte serà bo per a tots».

Roilys Macías Nina, botiga de roba infantil «Tancarem durant els dos o tres dies que triguin a treure i instal·lar el nou terra. Volem evitar la pols i el soroll. Esperem que tot el que s'està fent sigui positiu».

Encarni Borrallo Galetes Rifacli «Aquests dies passa més gent per davant de la botiga perquè no poden passar de Rambla Nova a Corsini i viceversa perquè a l'altra banda està tallat l'accés».

tracking