Diari Més

Successos

L'assassinat de la tarragonina Gemma Biosca segueix impune 35 anys després

La jove de 17 anys va ser violada i assassinada en el soterrani de la botiga de bricolatge de la seva família situada al carrer Caputxins

El crim es va produir al soterrani de la botiga familiar situada al carrer dels Caputxins.

L'assassinat de la tarragonina Gemma Biosca segueix impune 35 anys desprésGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El crim de Gemma Biosca, una jove de 17 anys violada i assassinada en el soterrani del negoci de la seva família a Tarragona, segueix impune en complir-se avui els 35 anys de l'assassinat.

La jove encara anava a l'institut, volia estudiar idiomes a la universitat i aquest estiu, als matins, feia un cop de mà en el negoci dels seus pares, una botiga de bricolatge del transitat carrer Caputxins de Tarragona.

En el soterrani d'aquest local, l'autor o autors del crim van assassinar la jove sobre les dotze del migdia, encara que ningú no va sentir res pel soroll d'unes obres i d'una fusteria, just al costat de l'establiment.

A dos quarts de tres de la tarda, estranyada que Gemma ni anés a dinar ni contestés al telèfon, la seva mare va acudir a la botiga i va trobar el cos sense vida de la seva filla, lligat, emmordassat i amb mostres d'haver estat violada.

Els funerals de Gemma Biosca van congregar més de 1.500 persones i pocs dies després, unes 15.000 van recórrer els carrers en una manifestació silenciosa per reclamar més seguretat i que es fes justícia després de l'assassinat.

Posteriorment, la policia va detenir dos joves com a sospitosos -un pres de permís i un altre amb problemes de salut mental-, encara que es va demostrar que no estaven relacionats amb els fets.

Els investigadors van recórrer fins i tot a Scotland Yard, que començava llavors a fer un ús forense de l'ADN, però va resultar en va, tant pel poc avançat que estava la tècnica com per l'escàs de les mostres, un pèl trobat sota les ungles de la noia.

tracking