Diari Més

Medi Ambient

Denuncien la pesca furtiva al riu Francolí

La falta de cabals mínims provoca que moltes espècies quedin atrapades en tolls

Diverses persones amb canya pescant el riu.

Denuncien la pesca furtiva al riu FrancolíEcologistes en Acció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ecologistes en Acció de les comarques de Tarragona i l'Ebre han denunciat a través de les xarxes socials la pesca furtiva al riu Francolí a Tarragona. Des de l'entitat asseguren que lafalta de cabals mínims, afavoreix les pràctiques il·legals de pesca furtiva a l'assut de Sant Salvador, fet queafecta a espècies en perill d'extinció com l'anguila.

Des de Ecologistes en Acció expliquen que la mala gestió dels usos de l'aigua i les excessives concessions d'extracció d'aigua existents, agreujat per la situació d'altes temperatures, provoca que molta fauna quedi atrapada en tolls per falta de cabal fet que fa que o bé mori per la pesca furtiva o peranoxia (assecament del toll).

Davant d'aquesta situació, l'entitat haimpulsat un projecte de renaturalització del riu Francolí permillorar l'actual ecosistema fluvialcom a suport de biodiversitat i com paisatge de major qualidad ambiental. Entre les actuacions proposen fer neteges de residus; erradicar la canya comuna i d'altres espècies exòtiques invasores; crear unaiguamoll a la presa de Sant Salvador; o implantar caixes de nidament per a aus, entre d'altres.

tracking