Diari Més

Medi Ambient

La indústria petroquímica de Tarragona vol usar més aigua regenerada

Un 36% de l'aigua que distribueix el CAT és d'ús industrial

Imatge d'arxiu de la petroquímica de Tarragona.

La indústria petroquímica de Tarragona vol usar més aigua regeneradaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector petroquímic de Tarragona vol usar més aigua regenerada, tal com s'ha exposat en una reunió mantinguda amb el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), segons informa l'Associació Empresarial Química de Tarragona.

En la reunió hi han participat el president del CAT, Joan Alginet, i el de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, amb el tema central de l'aigua regenerada per part de la indústria. En aquesta, l'AEQT ha posat al corrent al CAT del seu Pla estratègic i s'han repassat les grans xifres que comparteixen tots dos organismes.

Un 36% de l'aigua que distribueix el CAT és d'ús industrial entre 25 companyies- la majoria d'elles, del sector químic- i el 64% restant és per a ús urbà dels municipis consorciats. Aquest any, la indústria ha incrementat un 17,7% el seu consum respecte al mateix període de l'any anterior, uns nivells previs a la pandèmia.

No obstant això, la indústria també ha incrementat el seu consum d'aigua regenerada, arribant el 2021 a 5,9 Hm3 anuals, la qual cosa suposa un 18% respecte al total consumit per les indústries de l'AEQT. El president del CAT assegura que «som conscients que subministrem un bé escàs» i per això, «valorem molt positivament iniciatives com aquesta».

tracking