Diari Més

Habitatge

La primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació a Tarragona rep 49 sol·licituds

L'Ajuntament espera obrir una segona fase de prestacions per a l'habitatge abans que acabi l'any, un cop es tanquin els expedients inicials

La consellera Eva Miguel va fer públics els resultats aquest dimarts.

La primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació a Tarragona rep 49 sol·licitudsTJERK VAN DER MEULEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut un total de 49 sol·licituds a la primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges. «Estem molt satisfets amb l'acollida, ja que es tractava d'una iniciativa pionera a la ciutat», va valorar la consellera d'Habitatge, Eva Miguel, aquest dimarts, en la presentació dels resultats. Miguel també va informar que, amb els diners «que sobraran» del procés, s'obrirà una segona convocatòria un cop tancats els expedients de la fase inicial, cosa que s'espera que ocorri abans d'acabar l'any. De les 49 sol·licituds presentades, 13 són pisos que ja estan a la borsa de mediació.

Els habitatges que s'han presentat a la convocatòria estan situats, en la seva majoria, a la Part Alta (15) i a l'Eixample (14), encara que n'hi ha a diversos punts de Tarragona. «Aquesta distribució omple forats que ara tenim a la borsa de mediació –en aquests moments, té una cartera de 87 habitatges–, en la qual la majoria de pisos són a Ponent, i també ens fa una fotografia de la realitat del parc immobiliari de la ciutat », va remarcar Miguel. Totes les peticions les van presentar persones físiques amb una única excepció per part d'una empresa.

A banda de les 49 sol·licituds finals, durant el procés, l'Oficina de l'Habitatge va dur a terme fins a 60 inspeccions preliminars de domicilis. Segons va afirmar la consellera, a la segona convocatòria es revisaran aquests habitatges que no es van acabar presentant als ajuts per veure si va ser un problema de terminis, de documentació o d'una altra índole.

Per a Miguel, dos factors expliquen «l'èxit» de la convocatòria: el primer, «l'esforç comunicatiu, que ha inclòs xerrades als agents socioeconòmics de la ciutat i una campanya publicitària a diversos mitjans». L'altre, «el treball que s'ha dut a terme per part dels tècnics del Servei Municipal d'Habitatge (SMHAUSA), una gestió personalitzada amb cada persona que s'interessava per aquests ajuts». «Per exemple, s'ha fet una tasca important de fidelitzar als propietaris que ja tenen algun pis a la borsa de mediació», detallà.

Habitatges a punt

Aquestes ajudes van dirigides a propietaris que tenen la intenció de posar a punt habitatges –fins a un màxim de cinc per persona– per entrar a la borsa de mediació del SMHAUSA. Totes les residències havien de comptar amb la cèdula d'habitabilitat o estar en disposició d'obtenir-la un cop executades les obres pertinents. Els propietaris poden rebre finançament per al 100% del cost de les obres, amb un màxim de 18.000 euros per habitatge. Entre altres actuacions, es poden incloure despeses com les reformes de cuines, banys o instal·lacions, així com les intervencions de millora de l'aïllament tèrmic o acústic o el repàs dels elements deteriorats. Un cop rehabilitats, aquests habitatges s'oferiran per a llogar a través de la borsa municipal, a preus entre un 10% i un 20% per sota de mercat. A canvi, es donaran garanties als propietaris en el cobrament de les rendes de lloguer, el manteniment del domicili i la gestió del contracte.

La convocatòria es va publicar el 13 de desembre de 2021 i va estar oberta fins al 30 de juny de 2022. Compta amb una dotació econòmica d'1.100.000 euros.

tracking