Diari Més

Medi natural

Entitats ecologistes denuncien la mort de centenars de peixos al riu Francolí

Els activistes reclamen una intervenció de l'administració per traslladar els exemplars cap a zones més segures

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d'Ecologistes en Acció denuncien la mort de centenars de peixos a l'assut existent al riu Francolí, a prop del barri de Sant Salvador de Tarragona. Els exemplars es van quedar atrapats amb l'assecament de la tolla d'aigua on es refugiaven. Segons els ecologistes aquests episodis, agreujats per les situacions de temperatures altes dels darrers dies, són conseqüència de la mala gestió dels usos de l'aigua actuals i l'existència de concessions d'extracció i aprofitament de l'aigua. Per això, els activistes reclamen a les administracions competents accions evitar que es repeteixin noves mortaldats i una intervenció per traslladar els exemplars que hi ha a les tolles cap a zones més segures, on hi ha més aigua.

Els ecologistes han explicat que a la part inferior de l'assut encara hi ha una tolla que alberga una gran quantitat d'exemplars de peixos, amfibis i anguiles, espècie en perill d'extinció. Per aquest motiu, consideren necessari que abans que es torni a repetir un altre episodi de mortaldat per assecament de les tolles,que les administracions actuïn i intervinguin mitjançant un rescat de la fauna existent i traslladin aquests exemplars a zones més segures.

També demanen a les administracions que faci una acció per buidar l'assut de Sant Salvador de sediments reblits. Així, diuen, en el moment oportú i adequat, s'afavorirà a la creació d'un petit reservori d'aigua més ampli i profund, que serveixi per a refugi de la fauna durant els mesos d'estiu, calorosos i sense pluges.

Imatge dels peixos morts al Francolí, a la zona de Sant Salvador de Tarragona.

Entitats ecologistes denuncien la mort de centenars de peixos al riu FrancolíEcologistes en Acció

tracking