Diari Més

Torna el Festival Internacional de Teatre de Tarragona amb més pressupost i nous espais

La 9a edició del certamen, que es farà del 31 d'agost al 3 de setembre, manté onze espectacles en el programa

Imatge de la presentació del FITT 2022

Torna el Festival Internacional de Teatre de Tarragona amb més pressupost i nous espaisAlbert Rué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) torna del 31 d'agost al 3 de setembre amb major dotació econòmica i més participació respecte l'any passat. Amb uns 180.000 euros de pressupost, el certamen, en la seva 9a edició, desperta gran interès i ha rebut múltiples peticions de companyies interessades. El programa es manté en els onze espectacles com l'any passat, a més de tallers, sopars a la fresca o l'habitual 'storywalker', que enguany es focalitza al Serrallo. 'Titanes, el arte del encuentro', estrena a Catalunya de les coreògrafes Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm, donarà el tret de sortida a un festival del qual la Sala Trono, impulsora del FITT, ja pensa en la pròxima edició, la del 10è aniversari.

Amb més de 3.000 espectadors l'any 2021, les entrades gairebé exhaurides, i una Sala Trono molt optimista que ja ha recuperat pràcticament el volum de públic de l'etapa prepandèmia, la 9a edició del certamen es presenta com «igual o millor» que l'anterior, segons el seu director, Joan Negrié. El festival guanya nous espais, en dependències de la URV, el Palau de Congressos i fins i tot al Mercat Central de Tarragona.

En la presentació feta aquest dimarts al Teatre Metropol d'un festival centrat en les noves dramatúrgies, s'ha donat a conèixer el programa i la imatge promocional del FITT, amb l'estiu, la piscina i la diversió com a elements centrals. «És l'edició de l'explosió després de dos anys de pandèmia», diu Negrié, que destaca la paritat que impera en el programa, amb set espectacles d'autoria masculina, i set, de femenina.

El programa del FITT

Un espectacle completament a les fosques que recrea una visita en una cova del nord d'Espanya, una funció de caire familiar i la instal·lació fixa del 'Titiriscopio' per a vuit espectadors als jardins del Metropol, són algunes de les novetats que presenta el festival, amb artistes de fins a vuit nacionalitats diferents, com el búlgar Ivo Dimchev, que protagonitzarà un concert la nit 3 de setembre amb un concert al Pati de l'Escola Pau Delclòs -on es faran els Sopars a la fresca.

El FITT arrencarà la nit 31 d'agost amb 'Titanes, el arte del reencuentro', una representació de la dona empoderada, al Teatre Tarragona. La seguiran 'Iaia' de Mambo Project (Catalunya), 'Hoy puede ser mi gran noche' de Teatro En Vilo (Madrid) i 'El Mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai', de Xavier Bobés i Alberto Conejero (Catalunya i Andalusia), l'artista britànic Pau O'Donnell amb l'estrena de 'Dea-beat-es' i 'Misericordia' de la italiana Sud Costa Occidentale.

També per a públic familiar

Per primer cop es podrà veure al FITT un espectacle familiar, 'Infinitus' de Magda Puig Torres, el 3 de setembre. També el darrer dia es portarà a escena la proposta de la basca Edurne Rubio amb 'Light Years Away', un viatge a nivell sensorial, a les fosques, dins d'una cova. Finalment, la Família Pla-Solina escenificarà 'Travy' com a espectacle de cloenda al Teatre Tarragona.

Tot a punt per al FITT, que arrencarà amb un taller sobre el ritual del brindis. L'alcalde, Pau Ricomà, diu que estan al costat d'un festival que és referent i que per això l'han dotat de més recursos fins arribar als 50.000 euros. El festival també té cabuda per a 'Interacciones', un projecte de dramatúrgia entre països d'Europa i Llatinoamèrica. Les entrades es posen aquest divendres a la venda.

Foto de família de la presentació del FITT 2022.

Torna el Festival Internacional de Teatre de Tarragona amb més pressupost i nous espaisACN

tracking