Diari Més

Societat

La URV, setena de Catalunya i quaranta-cinquena d'Espanya en el rànquing de transparència

La UPF se situa com a primera universitat de Catalunya i dotzena d'Espanya en el rànquing

Imatge d'arxiu del Campus Vila-seca de la URV.

La URV, la segona millor universitat jove de Catalunya i Espanya, segons 'Times Higher Education'URV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) se situa com a primera universitat de Catalunya i dotzena d'Espanya en el rànquing de transparència. Es tracta d'una llista elaborada per DYNTRA, una plataforma col·laborativa al món que treballa en el mesurament i gestió del govern obert a les organitzacions i per a la societat civil. Així, la UPF es col·loca al capdavant del rànquing, complint un total de 126 indicadors de 169, xifra que representa un 74,5% de compliment. Encara en l'àmbit català, la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) es posicionen entre els vint primers llocs, amb un compliment dels indicadors superiors al 60%.

La resta d'universitats catalanes es troben en posicions inferiors: Universitat de Lleida (23), Universitat Autònoma de Barcelona (37), Universitat de Barcelona (43) o Universitat Rovira i Virgili (45). Pel que fa als centres de tot l'estat espanyol, en el podi es troben la Universitat de Múrcia, que ocupa la primera posició amb un 94,6%, la Universitat de Huelva a la segona (94%) i la Universitat de Vigo a la tercera (92%).

El rànquing inclou un total de 196 indicadors, repartits entre cinc blocs: transparència institucional, comunicació pública, participació i col·laboració, transparència econòmico-financera i contractacions de serveis.

La iniciativa pretén obrir la informació a la ciutadania i a la societat civil davant dels nous reptes que planteja l'actual societat, utilitzant com a mitjà l'ús eficient de les tecnologies de la informació i el coneixement aplicat al camp de la ciència política, social i el govern obert.

tracking